Αιχμηρή ανταπάντηση Κορωνά σε Παυλίδη με υπαινιγμούς για κακοδιαχείριση

Ανταπάντηση σε όσα απάντησε μέσω του InVeria.gr ο πρώην πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας Παύλος Παυλίδης (δείτε την σχετική ανάρτηση) δίνει ο σημερινός πρόεδρος του ΚΑΠΑ και αντιδήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς

Ο κ. Κορωνάς, πέρα από την αντίκρουση των ισχυρισμών του κ. Παυλίδη σε μία σειρά θεμάτων που έθεσε στην απάντησή του μέσω του InVeria.gr, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και τον καλεί να δώσει εξηγήσεις για θέματα διαχείρισης των οικονομικών του Νομικού Προσώπου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση, αν όχι και κάτι χειρότερο, ενώ σαφείς είναι και οι υπαινιγμοί περί "παζαριού" θέσεων για συμμετοχή σε δημοτικούς συνδυασμούς.

Δείτε την ανταπάντηση του Θεόφιλου Κορωνά:

Διαβάζοντας την απάντηση του κυρίου Παυλίδη σε τοπικό ιστότοπο, στην κριτική που του ασκήθηκε από εμένα στην περασμένη συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου , αντιλήφθηκα ότι τον κύριο Παυλίδη τον έχει κατακυριεύσει ο πανικός . Μόνο ένας πανικόβλητος άνθρωπος θα μπορούσε , σε μία απάντηση πέντε σειρών, να πει τέτοιες  ανακρίβειες:

Ειδικότερα: 
Αναφέρει πως ο ίδιος , όσο ήταν πρόεδρος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 πήγε την ΠΑΕ Βέροια στα Δικαστήρια για τα χρέη μέχρι το 2013. Η αλήθεια : Η αγωγή του ΚΑΠΑ κατά της ΠΑΕ Βέροια για τα χρέη από το 2004  μέχρι το 2014, ύψους 224.734,14 ευρώ, κατατέθηκε την 30.12.2014 , τρεις μήνες  μετά την λήξη της θητείας του, δηλαδή από εμάς.

Αναφέρει πως το 2013 μισθώθηκε το γήπεδο στην ΠΑΕ κι αυτός έφυγε το 2014, κατά συνέπεια έπρεπε να ασχοληθώ εγώ με την είσπραξη των μισθωμάτων. Εγώ φυσικά και ασχολήθηκα , έγιναν δε όλες οι δικαστικές ενέργειες για την δικαστική διεκδίκηση των μισθωμάτων , οι οποίες εκκρεμοδικούν. Το ερώτημα που δεν απαντά , είναι γιατί αυτός ένα και πλέον χρόνο , δηλαδή από το 2013 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014 ,που ξεκινούσε η νέα αγωνιστική περίοδος δεν έκανε το παραμικρό. 

Όσο για την υπόθεση με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, επειδή δεν γνωρίζει όπως δηλώνει αν ασχολήθηκα, οφείλω να τον ενημερώσω πως το κεφάλαιο που επιδικάστηκε υπέρ του ΚΑΠΑ είναι 15.000, 00 ευρώ και όχι 20.000,00 όπως αναφέρει και ότι αναγγείλαμε κοινοποιώντας  την απαίτηση μας στους δύο εκκαθαριστές της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ,της οποίας η εκκαθάριση, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όσο για το κυλικείο στο ΕΑΚ το οποίο όπως αναφέρει ότι είναι κλειστό από την πρώτη μέρα που δημοπρατήθηκε και τα σχολεία που εκδράμουν εκεί δεν εξυπηρετούνται  , τον  διαψεύδει η ίδια πραγματικότητα, καθώς το κυλικείο λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ, το επισκέπτονται δε δεκάδες αθλούμενοι. Την ημέρα μάλιστα που ανέβηκε η κατά τα άλλα «σκληρή απάντηση» του κυρίου Παυλίδη σε μένα , ήταν σε εκδρομή στο ΕΑΚ δύο σχολεία, των οποίων δάσκαλοι και μαθητές εξυπηρετήθηκαν από το κυλικείο.

Ωστόσο  ο κύριος Παυλίδης συνεχίζει να μην απαντά στην κριτική που του άσκησα στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία είναι συγκεκριμένη και αναφέρεται στην απορία μου πως κατάφερε να δαπανήσει σε μία χρονιά 120.000,00 λίτρα πετρέλαιο  περίπου , και εγώ να έχω δαπανήσει τα μισά, τις επόμενες δύο χρονιές. Επίσης συνεχίζει να μην απαντά στην απορία μου πως γίνεται τις  δύο χρονιές που είμαι πρόεδρος τα ταμειακά υπόλοιπα του Νομικού Προσώπου, να είναι δυσθεώρητα σε σχέση με τα δικά του , ενώ τα έργα υποδομής που εκτελούνται στο ΚΑΠΑ σήμερα να είναι επίσης πολλαπλάσια από τα δικά  του. Συγκεκριμένα επειδή οι αριθμοί  καταδεικνύουν την αλήθεια: Τα ταμειακά υπόλοιπα στο τέλος κάθε έτους: Στο τέλος του 2013 κλείνει με 417.000ευρώ, το 2014 κλείνει το έτος με ταμειακά υπόλοιπα 204.000 ευρώ. Τα επόμενα δύο έτη κατά τα οποία είμαι πρόεδρος  του Νομικού προσώπου, το μεν   2015 κλείνει με ταμειακό υπόλοιπο 926.000 ευρώ , ενώ το 2016 κλείνει με ταμειακό υπόλοιπο 1.156.000 ευρώ. Τα ταμειακά υπόλοιπα , δηλαδή το πλεόνασμα της επόμενης χρονιάς φαίνεται πάντα στο τέλος του έτους και όχι σε κάποιο άλλο χρονικό σημείο. 

Ο κύριος Παυλίδης πανικόβλητος θεωρώ,  δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ΠΟΛΙΤΙΚΗ πλέον, δεν γίνεται με ψέματα. 

Τέλος η όποια κριτική του ασκήθηκε από εμένα, είναι προς τον ίδιο,  διότι ως πρόεδρος είχε «το μαχαίρι και το πεπόνι» ταυτόχρονα, επομένως  φρονώ πως είναι καλό  να μην κρύβεται πίσω από τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , τα οποία αναφέρει στις απαντήσεις του . Η πολιτική ευθύνη εν προκειμένω δεν είναι συλλογική αλλά ξεκάθαρα προσωπική. Όσον αφορά για τα «κουστούμια» και τις «καρέκλες», όσοι ασχολούνται με τα της αυτοδιοίκησης, γνωρίζουν καλά πως  εγώ είμαι από τους ανθρώπους, που ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα την συμμετοχή σε συνδυασμό με αντάλλαγμα κάποια θέση, σε αντίθεση με άλλους. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο