Απάντηση του αντιδημάρχου Τουρισμού Δ. Βέροιας σε δημοσίευμα του InVeria.gr

Απάντηση του Αντιδημάρχου Τουρισμού Βασίλη Λυκοστράτη στο δημοσίευμα του «inveria.gr» (δείτε το εδώ), του «verianet.gr» και στη Δημοτική Σύμβουλο και φωτογράφο, Σοφία Ελευθεριάδου

H επίμαχη ανάθεση, η οποία έχει γίνει ήδη από τον Ιούλιο του 2016, σε εκτέλεση της υπ΄αριθμ. 335/2016 απόφασης του Δ.Σ., όπου είχε ψηφίσει υπέρ και η κ. Ελευθεριάδου, αφορά την ανάθεση σε «εταιρεία παραγωγής και πώλησης τηλεοπτικού χρόνου», της παραγωγής ωριαίας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Πολιτιστικό Ημερολόγιο», που θα περιέχει αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της περιοχής Βέροιας, όπως στοιχεία για την ιστορία, πολιτισμό και λαογραφία της, τη φύση, τη γαστρονομία και την φιλοξενία, μαζί με ένα 10λεπτo promo video, έναντι ποσού 500,00€, επιπλέον ΦΠΑ 24%. 

Πρέπει να επισημάνουμε πως το 10λεπτo promo video που θα προκύψει από την συγκεκριμένη εκπομπή θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την προβολή του τόπου μας όπως εμείς  επιθυμούμε. 

Η εκπομπή αυτή θα προβληθεί στα κανάλια: 1. TV 100 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ηellas tv (otetv), 2. ΚΑΝΑΛΙ 6 ΞΑΝΘΗ, 3. STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΑΜΙΑ (otetv), 4.TRT ΒΟΛΟΣ, 5. CENTER TV ΚΑΒΑΛΑ, 6. ΣΑΜΙΑΚΗ ΣΑΜΟΣ, 7. ΚΡΗΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (otetv) Hellas tv,  8. FLASH ΚΟΖΑΝΗ, 9. BLUE SKY ΑΤΤΙΚΗ (otetv) Hellas tv, 10. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ, 11. ΔΕΛΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (otetv) Hellas tv,  12.ΗΠΕΙΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Hellas tv (otetv), 13.TV TΡΙΚΑΛΑ, 14. Hellenic TV ΛΟΝΔΙΝΟ, 

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού προασπιζόμενη τα συμφέροντα του Δήμου προέβη στην συγκεκριμένη ανάθεση γιατί ο Δήμος Βέροιας έχει διπλό όφελος από την ενέργεια αυτή. Αφενός θα έχει ένα εργαλείο παρουσίασης της Βέροιας ενώ αφετέρου θα προβληθεί η πόλη μας σε 14 περιφερικά κανάλια με συνολικό κόστος μόλις 620 €. 

Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί από εμένα και ζητάω συγνώμη ειλικρινά αν δεν το εξήγησα σωστά από την αρχή είναι πως ως Αντιδημαρχία Τουρισμού δεν προχωρήσαμε σε ανάθεση βιντεοσκόπησης αλλά σε ανάθεση που αφορά την παραγωγή ωριαίας τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Πολιτιστικό Ημερολόγιο», από την οποία θα προκύψει και ένα βίντεο παρουσίασης της Βέροιας ως παρακαταθήκη. Ακόμη πρέπει να γνωρίζετε πως πρόσφατα που χρειάστηκα, προσωπικά, επαγγελματική φωτογράφιση, επέλεξα Βεροιώτη φωτογράφο για να την πραγματοποήσει. 

Θα πρέπει επίσης να τονισθεί πως η συγκεκριμένη δαπάνη προβολής του δήμου εγκρίθηκε από το Δημοτικό συμβούλιο σχεδόν ομόφωνα (μία λευκή ψήφο μόνο) με την υπ΄αριθμ. 335/2016 απόφασή του. Στη συνέχεια, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πληρέστερη προβολή των μνημείων του Δήμου μας, ζητήσαμε άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού για να μπορέσει η εταιρία παραγωγής να τραβήξει πλάνα τόσο από το εσωτερικό του Μουσείου των Αιγών όσο και από κάποιες βυζαντινές εκκλησίες, άδεια η οποία τελικά μας χορηγήθηκε, μετά από σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ), για την οποία ενημερωθήκαμε τον Ιανουάριο του 2017 και ύστερα από την καταβολή των νόμιμων τελών. 
Για τον λόγο αυτό ξανά φέραμε προς ψήφιση τη συγκεκριμένη δράση που περιείχε και την δαπάνη τελών κινηματογράφησης. Τα τέλη αυτά δεν αποτελούν έσοδο της εταιρείας παραγωγής αλλά καταβάλλονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. 

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για ανάθεση μιας απλής φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης, αλλά για ανάθεση που σχετίζεται με μια πολύ συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο