Δεν τον ξέχασαν οι συγγενείς του 56 χρόνια μετά...


Με συγκίνηση παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση για τους υπέρ του έθνους αγώνες και σε καιρό ειρήνης πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες του στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολλοί συγγενείς των νεκρών, το πρωί του Σαββάτου (Ψυχοσάββατο 18/2/2017), στο στρατιωτικό τμήμα των νεκροταφείων της Βέροιας. 

Μεταξύ αυτών, ο αδερφός και άλλοι συγγενείς του έφεδρου Ανθυπολοχαγού Ευάγγελου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος πέθανε στις 23 Μαρτίου του 1961.


Ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας, υποστράτηγος Χρήστος Σίμος, είχε ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους, τόνισε πως όλοι μαζί τιμούν τους νεκρούς του Στρατού, είτε έπεσαν σε καιρό πολέμου ή ειρήνης. 

Γνωστοί, αλλά και πολλοί άγνωστοι, κείτονται στο στρατιωτικό τμήμα των νεκροταφείων της Βέροιας. Ο καθένας, έχει μια δική του ιστορία να πει. Αλλά, όλοι μαζί, εξιστορούν την ιστορία ενός έθνους συνεχώς μαχομένου και γεμάτο απώλειες ανθρώπινων ζωών, στον βωμό της Πατρίδας.


Σήμερα, Ψυχοσάββατο, ο Στρατός Ξηράς και μαζί του σύσσωμες οι ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, οι τοπικές πολιτικές αρχές, οι συγγενείς των πεσόντων και απλοί πολίτες, τους απέδωσαν τιμές. Ωστόσο, η μεγαλύτερη τιμή για αυτούς τους νεκρούς, επώνυμους και άγνωστους, είναι η καθημερινή θύμηση των αγώνων τους, της θυσίας τους, της προσφοράς τους. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τους σκεπάζει. 

Ν.Β.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο