Ερώτηση ΚΚΕ για προβλήματα σε οικογένειες και εργαζόμενους στην Ειδ. Αγωγή

Από την Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ κοινοποιήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τα σοβαρά προβλήματα των οικογενειών και των εργαζομένων στις υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής.

Στην ερώτηση αναφέρεται:

Προς τον Υπουργό Υγείας 

Με αφορμή την απόφαση της Κυβέρνησης να υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών Κέντρων και των αυτοαπασχολουμένων για την παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής βγήκαν στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στο τομέα αυτό.

Τα προβλήματα των παιδιών που έχουν ανάγκη υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής, παρ' όλο που έχουν κοινωνική διάσταση, με ευθύνη και της σημερινής Κυβέρνησης αντιμετωπίζονται ως ατομική ευθύνη και υπόθεση των οικογενειών. Είναι σχεδόν ανύπαρκτες οι δημόσιες υπηρεσίες Ειδικής Αγωγής. Ανεπαρκείς οι παροχές του ΕΟΠΥΥ. Εξαναγκάζονται έτσι οι οικογένειες να πληρώνουν επιπλέον χρήματα προκειμένου να συμπληρώσουν τις απαραίτητες θεραπείες των παιδιών τους στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα. Η νέα μείωση που ετοιμάζει η Κυβέρνηση στο προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, από το ανεπαρκές ποσόν των 106 εκατομμυρίων στα 60 εκατομμύρια προοιωνίζει παραπέρα πετσόκομμα των παροχών. 

Τα προβλήματα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και μετά την ενδεχόμενη υπογραφή των συμβάσεων που δε θα προπληρώνουν οι οικογένειες και να τους επιστρέφεται το μέρος των χρημάτων που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί διότι στις περιπτώσεις που δε θα υπογραφεί σύμβαση και σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία δημόσιων μονάδων οι λαϊκές οικογένειες ή θα εξαναγκαστούν να πληρώσουν εξ' ολοκλήρου τα ποσά ή να διακόψουν την Ειδική Αγωγή ή να αλλάξουν θεραπευτές πράγμα που στις συγκεκριμένες περιπτώσεις επιστημονικά αντενδείκνυνται.

Αποδεικνύεται ότι η «τάξη» που επικαλείται η Κυβέρνηση ότι επιχειρεί να βάλει στο χώρο της Ειδικής Αγωγής είναι το προπέτασμα προκειμένου να υλοποιήσει και στο χώρο αυτό την αντιλαϊκή της πολιτική για την παραπέρα μείωση των κρατικών και ασφαλιστικών δαπανών, ώστε να στοιχίζουν πιο φτηνά οι ανάγκες των οικογενειών και οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά Κέντρα Ειδικής Αγωγής, να κερδίζουν ακόμα περισσότερα οι επιχειρηματίες της Ειδικής Αγωγής σε βάρος των οικογενειών και των πολλαπλά εκμεταλλευόμενων εργαζομένων στις επιχειρήσεις τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για:

Να αναλάβει το κράτους την ευθύνη να εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση την πλήρη και με όλα τα σύγχρονα μέσα και μεθόδους παροχή υπηρεσιών Ειδικής Αγωγής σε όσους τις χρειάζονται απολύτως δωρεάν. Το κράτος να χρηματοδοτήσει τον ΕΟΠΥΥ με όσα ποσά χρειάζονται γι' αυτές τις υπηρεσίες. 

Να αναπτυχθούν σύγχρονες δημόσιες μονάδες Ειδικής Αγωγής με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες πανελλαδικά και δωρεάν. Μέχρι να γίνει αυτό το κράτος να πληρώσει γι' αυτές τις υπηρεσίες είτε υπογραφούν είτε δεν υπογραφούν συμβάσεις. Να σταματήσουν οι μειώσεις μισθών και οι απολύσεις των εργαζομένων. Οι αυτοαπασχολούμενοι υγειονομικοί να αποζημιώνονται έγκαιρα, με αξιοπρεπή και ενιαία ποσά χωρίς RΕΒΑΤΕ ΚΑΙ CLAWBACK.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο