Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιοι δεν αξιοποιούνται στον Δ. Βέροιας (όλα τα ονόματα)

Μπορεί τον απλό δημότη της Βέροιας να μην τον ενδιαφέρουν τα ονόματα που θα επιλέξει ο Δήμαρχος για το δεύτερο μισό της θητείας του σε θέσεις ευθύνης, ωστόσο η επιλογή του θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητά του.

Για αυτό, άλλωστε, υπάρχει τόσο έντονο ενδιαφέρον τελικά για την ονοματολογία (πέρα από την διάθεση για... πολιτικό κουτσομπολιό, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας). 

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί και γραφτεί πολλά, τόσο σχετικά με τις γενικές προθέσεις του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, όσο και για επιμέρους πρόσωπα. 

Το πιο ωραίο είναι δε ότι πολλοί από τους ενδιαφερόμενους ρωτούν τους δημοσιογράφους για το αν έχουν πληροφορίες για τον "ανασχηματισμό" και για το εάν το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Δημάρχου και για ποια θέση. 

Άλλοι από αγνές προθέσεις, άλλοι όχι. Όλα παίζουν. 

Φυσικά, πληροφορίες έχουμε πολλές και ήδη κάποια ονόματα έχουν "κλειδώσει", είτε για να μπουν, είτε για να παραμείνουν. Μέχρι τις 28/2/2017 θα ανακοινωθούν οι περισσότερες αλλαγές, αλλά, προς το παρόν, σας δίνουμε μια πρώτη γεύση για το τι πρόκειται να γίνει.

Ποιοι αντικαθίστανται

Το μόνο σίγουρο είναι ότι - με  βάση όσα έχει δηλώσει ο Δήμαρχος - θα αντικατασταθούν και δεν θα αξιοποιηθούν οι πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικών Επιχειρήσεων, Επιτροπών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Δηλαδή, εκτός διοικητικού σχήματος μένουν οι: 

Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου)
Νίκος Μαυροκεφαλίδης (πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ)
Διονύσης Κουλουριώτης (πρόεδρος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
Χριστίνα Γαϊτάνου (πρόεδρος Δ.Σ. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

Επίσης, απομακρύνονται από τη θέση προεδρίας οι αντιδήμαρχοι (ενώ κατά πάσα πιθανότητα διατηρούν την θέση του αντιδημάρχου) οι:

Γιώργος Σοφιανίδης (πρόεδρος ΚΕΠΑ)
Θεόφιλος Κορωνάς (πρόεδρος ΚΑΠΑ)

Ο μόνος που παραμένει σε προεδρία (όπως όλα δείχνουν) είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης, ο οποίος ανέλαβε πριν λίγο καιρό καθήκοντα, αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Νίκο Μωυσιάδη

Εξαίρεση από τον κανόνα της ριζικής αλλαγής των προέδρων αποτελεί η Μαρία Παπαϊωάννου, η οποία παραμένει πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού "Θεανώ Ζωγιοπούλου" Δ. Βέροιας.

Είναι προς αξιοποίηση

Από τα παραπάνω - και με δεδομένο ότι δεν αναμένεται να υπάρξουν σοβαρές (έως καθόλου) αλλαγές στους αντιδημάρχους - προκύπτει το συμπέρασμα ότι υπάρχουν έξι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες μας, οι προς αξιοποίηση δημοτικοί σύμβουλοι είναι οι:

1. Πέτρος Τσαπαρόπουλος
2. Γιώργος Κάκαρης
3. Λεωνίδας Ακριβόπουλος
4. Στέργιος Διαμάντης
5. Θωμάς Αγγελίνας
6. Δημήτρης Τραπεζανλής
7. Θανάσης Σιακαβάρας 

Από τους παραπάνω επτά, οι τέσσερις πρώτοι θα αξιοποιηθούν σίγουρα, ενώ από τους υπόλοιπους τρεις θα αξιοποιηθούν οι δύο. 

Ωστόσο, δεν θα μείνει αναξιοποίητος αυτός που δεν θα επιλεγεί από την 2η τριάδα, καθώς θα οριστεί ως εντεταλμένος σύμβουλος στην Δημοτική Αστυνομία, μια θέση άμισθη, που όμως έχει πολύ σημασία για τον Δήμο και την καθημερινότητα των πολιτών, ίσως παραπάνω από άλλες θέσεις ευθύνης.

Παραμένουν αναξιοποίητοι

Όπως βγαίνουν τα... κουκιά, αυτοί που δεν αξιοποιήθηκαν στο 1ο μισό της θητείας και δεν φαίνεται πως θα αξιοποιηθούν και στο 2ο μισό, είναι οι:

1. Κούτρας Χρήστος
2. Θεόδωρος Τέτος
3. Γιάννης Χειμώνας
4. Ευγενία Ιακωβίδου

Δεν αποκλείονται οι εκπλήξεις

Όλα τα παραπάνω, είναι τα αναμενόμενα. Φυσικά, δεν αποκλείεται να δούμε και "εκπλήξεις", όπως η μη αποδοχή θέσης από κάποιους προς αξιοποίηση δημοτικούς συμβούλους που, ενδεχομένως, διεκδικούσαν κάτι άλλο από αυτό που τους προσφέρεται. Υπάρχουν διάφορες φήμες, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη ισχυρές ενδείξεις ότι θα έχουμε "παρατράγουδα".

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο