Βαριά ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ από τον ΠΑΟΚ - Ήρθε η ώρα να χαιρετίσει τα... σαλόνια η "Βασίλισσα";

Άλλη μια επώδυνη ήττα δέχτηκε η ΒΕΡΟΙΑ, αυτή τη φορά από τον ΠΑΟΚ, χάνοντας με το ντροπιαστικό σκορ 4-0, μέσα στην Τούμπα. 

Πρωταγωνιστής κρίθηκε στο αγώνα ο Πέδρο Ενρίκεο ο οποίος, παρά το κρύο και την βροχή, «χόρευε» στο γήπεδο κι από το πρώτο λεπτό ήταν ένας μόνιμος μπελάς για την άμυνα της Βέροιας.

Ότι καλό κι αν έκανε ο ΠΑΟΚ είτε ξεκινούσε είτε τελείωνε από τα πόδια του Βραζιλιάνου, ο οποίος από αριστερά έκανε ότι ήθελε, στο πιο μεστό του ημίχρονο με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο πρόλογος ήρθε με ένα άστοχο σουτ εντός περιοχής (5’), το προσωπικό του κρεσέντο συνεχίστηκε με διαγώνιο βολέ (10’) που έβγαλε ο Λόπεθ, ενώ η προσωπική του τριλογία ολοκληρώθηκε με το γκολ που έδιωξε το άγχος από τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Σισοκό την είδε Βραζιλιάνος λίμπερο, προσπάθησε με «τακουνάκι» να γυρίσει την μπάλα στον Λόπεθ, όμως ο Πέδρο Ενρίκε τον πήρε χαμπάρι, έκλεψε την μπάλα και αφού πέρασε τον τερματοφύλακα της Βέροιας (17’) πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0.

Πριν καν συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι από την ψυχρολουσία λίγο έλειψε να δεχθούν δεύτερο γκολ στην επόμενη φάση (18’), ωστόσο ο Τζάλμα Κάμπος μόνος, αμαρκάριστος και με όλο τον χρόνο στην διάθεση του, κατάφερε να σημαδέψει από τα δύο μέτρα τον Λόπεθ, έστω κι αν είχε όλη την εστία στο πιάτο του!

Τελειωτικό χτύπημα
Το γκολ σαν να έφερε λίγη… ραστώνη στους παίκτες του ΠΑΟΚ, οι οποίοι με εξαίρεση μία φάση που ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Ασίγκμα σε σουτ εντός περιοχής του Πρίγιοβιτς (27’) έριξαν ρυθμούς και άφησαν την Βέροια να πάρει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο οι φιλοξενούμενοι να απειλήσουν.

Για να πάρει ξανά μπρος ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ξανά η σπιρτάδα του Πέδρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας, τα πόδια του μπλέχτηκαν στο βηματισμό με αυτά του Βασιλαντωνόπουλου που ερχόταν από πίσω και το πέναλτι που έδωσε ο Μπλάνας εκτελέστηκε εύστοχα από τον Πρίγιοβιτς (42’, 2-0), που ουσιαστικά έδιωξε κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή.

Αλέξανδρος ο... Μέγας!
Αν υπάρχει ένας λόγος που αποκτήθηκε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν για να δώσει οντότητα μέσα στην περιοχή. Ο Ελβετός επιθετικός με τις σέρβικες ρίζες έβαλε το πιο… σεντερφορίσιο γκολ, που είδε φέτος η «Τούμπα», συνεχίζοντας το εντυπωσιακό του σερί με γκολ από τότε που αποκτήθηκε από το ΠΑΟΚ.

Ο Ουάρντα τον σημάδεψε με κόρνερ στο πρώτο δοκάρι κι ο… Μέγας Αλέξανδρος του ΠΑΟΚ με γυριστή κεφαλιά στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ σημείωσε ένα υπέροχο γκολ (49’, 3-0), φτάνοντας τα 5 με την φανέλα του Δικεφάλου του Βορρά μόλις σε 6 επίσημες συμμετοχές!

Μα, ο «Πρίγιο» δεν έκανε την δουλειά του εντός περιοχής. Όσο περνούσε το παιχνίδι άρχισε να τραβιέται προς τα έξω και να ταΐζει με φάσεις στους συμπαίκτες του. Μία δική του υπέροχη κάθετη έφερε τον Τζάλμα Κάμπος σε θέση τετ-α-τετ με τον Λόπεθ που πρόλαβε την τελευταία στιγμή (65’), σκηνικό που επαναλήφθηκε δύο λεπτά αργότερα με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με την άμυνα της Βέροιας να κόβει την ύστατη ώρα.

Η ώρα των μικρών
Ήταν πια τόσο εύκολα τα πράγματα που ο Ίβιτς «άδειασε» τον πάγκο του από τους πιτσιρικάδες (Πούγγουρας, Σιαμπάνης), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ άφησε το πόδι από το γκάζι. Η Βέροια απέτυχε να μειώσει με πλασέ του Μπαλάφα σε κενή εστία (71’) και στην επόμενη φάση το πλήρωσε.

Η πίεση ψηλά του ΠΑΟΚ έφερε κλέψιμο ψηλά από τον Ουάρντα και άμεση ασίστ στον Πέλκα, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έκανε το 4-0 (72’) κι έκανε την εξέδρα να ονειρεύεται διπλό στην Γερμανία.

Ο Πρίγιοβιτς έχασε την ευκαιρία για χατ-τρικ όταν το φαλτσαριστό του σουτ «ξύρισε» το δοκάρι (88’), όμως το τελευταίο χειροκρότημα πήγε στον Μάριο Σιαμπάνη ο οποίος αρνήθηκε το γκολ της τιμής στην Βέροια που έκανε τρεις καλές φάσεις στο τέλος  με τους Μίλιεβιτς (84’), Λινάρδο (86’), Σαρπόνγκ (92’), δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος (62’ Σιαμπάνης), Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς (53’ Πούγγουρας), Κίτσιου, Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα Κάμπος (69’ Πέλκας), Πέδρο Ενρίκε, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς.

Βέροια (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Αντονιάν, Σισοκό, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς (57’ Μπελαΐντ), Μπαλάφας, Στόιτσεφ (77’ Στόιτσεφ), Άρτσε (67’ Μίλιεβιτς), Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

sdna.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο