Ξεκινούν τη Δευτέρα (27/3) οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων στο Δ. Βέροιας

ΘΕΜΑ InVeria.gr: Ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου την λειτουργία τους οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων στο Δ. Βέροιας, αρχικά με τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Ημαθίας, προερχόμενοι από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καθ' ύλην αρμόδια για το θέμα, Ολυμπία Μπέτσα, συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων στρ. Αρματολού Κόκκινου (Αγ. Βαρβάρα Ημαθίας), που έχει και την ευθύνη των προσφύγων που φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχείο της Βέροιας, πρόκειται για 21 προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στις δομές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα λειτουργήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας Βέροιας και 5 ακόμη προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν στην δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο Γυμνάσιο Βεργίνας. 

Το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας Βέροιας

Τα προσφυγόπουλα που θα ξεκινήσουν την φοίτηση τη Δευτέρα, πριν μετακινηθούν στη Βέροια, είχαν ήδη ξεκινήσει τη φοίτησή τους σε Δομή του Καλοχωρίου και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εγγραφής και φοίτησης που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας.

Ήδη από τις 20 Μαρτίου παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία οι πρώτοι εκπαιδευτικοί που θα εργαστούν στις δομές και έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες τυπικές και ουσιαστικές ενέργειες ώστε να ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα τα μαθήματα.

Αναφορικά με τα παιδιά που διαμένουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Αγ. Βαρβάρας δεν θα ξεκινήσουν ακόμα τη φοίτηση, ωστόσο εικάζεται ότι είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν και αυτά να φοιτούν στις Δομές. 

Εν τω μεταξύ, τα προσφυγόπουλα του Κέντρου Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας φοιτούν κανονικά σε ΔΥΕΠ που λειτουργούν στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας και στο Γυμνάσιο Καβασίλων.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο