«Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…»: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2017 στο Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Με το σύνθημα «Την άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις…» υποδέχτηκαν οι μαθητές του γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βέροιας την πρώτη ημέρα της άνοιξης, την Τρίτη στις 21 Μαρτίου 2017 – Ημέρα Εαρινής Ισημερίας και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Φυλετικών Διακρίσεων πραγματοποίησαν μια ενδιαφέρουσα δράση στο προαύλιο του σχολείου.


Στο πρώτο μέρος της δράσης οι μαθητές της α΄ και β΄ γυμνασίου εμπνεύστηκαν από αγαπημένους στίχους ποιητών και εκφράστηκαν δημιουργώντας πρωτότυπα εικαστικά έργα με τη συμβολή της καθηγήτριας εικαστικών, Φωτεινής Χαμιδιελή, ενώ οι μαθητές της γ΄ γυμνασίου αλλά και καθηγητές του σχολείου πλαισίωναν τη δράση με απαγγελίες ποιημάτων υπό τους ήχους μελοποιημένης ποίησης. Στο δεύτερο μέρος όλοι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό απαγγελίας -  ο οποίος πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά στο σχολείο - με ποιήματα αγαπημένων Ελλήνων, ξένων ποιητών αλλά και με δικές τους ποιητικές συνθέσεις, τις οποίες είχαν δημιουργήσει στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής στο μάθημα της λογοτεχνίας. Οι απαγγελίες πλαισιώνονταν από μουσική που έπαιζαν μαθητικά μουσικά σύνολα δημιουργώντας μια όμορφη και συγκινητική ατμόσφαιρα.    


Μέσω της δράσης, την οποία συντόνιζαν οι φιλόλογοι, Κική Ιντζεβίδου και Χαρά Σκουμποπούλου, υπεύθυνες των πολιτιστικών προγραμμάτων, φιλαναγνωσίας και μαθητικού ραδιοφώνου, που υλοποιούνται τη φετινή χρονιά στο σχολείο, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με δημιουργικό και βιωματικό τρόπο με την ποίηση και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. 


Ήταν μια πολύ καλή πρόκληση για τους μαθητές μας να δουν το σχολείο ως χώρο συμμετοχικής δημιουργίας και έκφρασης, να προβληματιστούν μέσω της ποίησης, αλλά και να δώσουν με την αθωότητα και την ειλικρίνεια που τους διακρίνει το αισιόδοξο μήνυμα ότι «όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα σε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις».

Ευχαριστούμε το κατάστημα Ήχος και Φως – Ζορμπάς για τη χορηγία μικροφώνου για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

Ο  Δ/ΝΤΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ  ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο