Βέροια: Φόβοι για την δημόσια υγεία - λόγω εμφάνισης αρουραίων - στην οδό Θ. Ζωγιοπούλου

Φόβους για την δημόσια υγεία εκφράζουν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της οδού Ζωγιοπούλου της Βέροιας, καθώς εδώ και μία εβδομάδα βλέπουν αρουραίους να βγαίνουν στην επιφάνεια και να... σουλατσάρουν στο δρόμο ή να σκαρφαλώνουν στα λούκια των οικοδομών. 

Όπως ανέφεραν στο InVeria.gr, απευθύνθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας και έπειτα - κατόπιν παρότρυνσής τους - στην ΔΕΥΑΒ, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος, ρίχνοντας μέσα στα φρεάτια των ομβρίων υδάτων ή σε άλλα σημεία ποντικοφάρμακα. Ωστόσο, αν και μετέβησαν μετά από επανειλημμένες οχλήσεις στο σημείο, δεν εντόπισαν "σημάδια" των αρουραίων και δεν προέβησαν σε κάποια ενέργεια. 

Το InVeria.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είχε μέχρι τότε σχετική ενημέρωση. Δεσμεύτηκε να το δει το θέμα και σε νεότερη επικοινωνία ανέφερε πως έχει πάει κλιμάκιο της υπηρεσίας καθαριότητας στο σημείο και όντως δεν βρήκε ίχνη (περιττώματα κλπ) σε κάποιο σημείο, ώστε να ξέρουν από ποιο σημείο βγαίνουν οι αρουραίοι. 

Όπως ενημέρωσε το InVeria.gr ο αντιδήμαρχος, το πρόβλημα αυτό εντοπίζεται επειδή κάποιες οικοδομές έχουν συνδέσει το δίκτυο της αποχέτευσης με το δίκτυο των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα οι αρουραίοι να βρίσκουν διέξοδο προς την επιφάνεια. Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει διαδικασίας σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει σύμβαση με εταιρία απολυμάνσεων, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως και να έχει, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που έχει θορυβήσει τους περίοικους. Ωστόσο, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τοποθετηθούν δολώματα ποντικοφάρμακου από ιδιώτες, ειδικά σε σημεία που μπορεί να έχουν πρόσβαση άλλα ζώα (σκύλοι, γάτες κλπ) ή - ακόμα χειρότερα - παιδιά. 

Τέλος, καλούμε τους αρμόδιους να μην αρκεστούν στις δικαιολογίες, του τύπου "δεν βρήκαμε σημάδια, τι να κάνουμε" και παρακαλούμε τους υπαλλήλους όταν δέχονται τέτοιες αναφορές πολιτών να μην τους στέλνουν από τον "Άννα στον Καϊάφα", αλλά να δείχνουν ευαισθησία και εγρήγορση.

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο