Βέροια: Πολλά περιστατικά απρόκλητης επίθεσης σκύλων σε ανθρώπους

Αυξημένα είναι τα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς των σκύλων αυτή την περίοδο και συνηθισμένα τα περιαστικά απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους, όπως αναφέρουν αναγνώστες του InVeria.gr.

Το φαινόμενο ίσως έχει και πιθανά "φυσικά αίτια", λόγω του οίστρου από τον οποίο διακατέχονται οι θηλυκοί σκύλοι και... ανάβουν τα αίματα (όπως και όλη η φύση άλλωστε), ωστόσο αυτή είναι μια επιφανειακή εξήγηση και δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν όντως ισχύει στις περιπτώσεις που αναφέρονται. 

Όπως και να έχει, χρειάζεται προσοχή, ειδικά στα μικρά παιδιά. Αν παρατηρήσετε επιθετικό σκύλο, καλέστε άμεσα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βέροιας (τηλ. 23313 50563 και 23313 50528), ενώ αν σας επιτεθεί σκύλος καλέστε στο 100 (Αστυνομία) και, φυσικά, μεταβείτε στο νοσοκομείο. 

Ενημερωτικά, πλέον την πολιτική αρμοδιότητα για τα αδέσποτα ζώα έχει ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος. Ελπίζουμε να καταφέρει πιο θεαματικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς όπως - αγανακτισμένοι - μας αναφέρουν οι πολίτες "αν θρηνήσουμε θύματα, θα είναι αργά για δάκρυα".

Από την άλλη, ας μην ξεχνάμε τις εγκληματικές ευθύνες των πολιτών, που θεωρούν "ορθό" να παρατούν ένα ζώο μόλις το βαρεθούν. Έτσι ξεκινά συχνά ο φαύλος κύκλος, όπου τα πρώην δεσποζόμενα ζώα γεννούν νέα αδέσποτα και αυτά νέα και πάει λέγοντας.

Τέλος, μην αποφεύγετε να αναφέρετε τα επιθετικά ζώα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες βασίζονται στις μαρτυρίες των πολιτών και - βάση του νόμου - μόνο τα επιθετικά και επικίνδυνα ζώα μπορούν να μαζευτούν από τις γειτονιές. Συνεπώς, αν δεν αναφέρετε ένα επιθετικό ζώο και απλά "γκρινιάζετε", δεν θα μπορέσει κανείς να το εντοπίσει και να το απομακρύνει. 

Ας δείξουμε, λοιπόν, όλοι την πρέπουσας υπευθυνότητα. Ο Δήμος κυρίως, αλλά και όλοι εμείς.

(φώτο αρχείου)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο