Κινητοποίηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την "Μπλε Φάλαινα"


Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ενημέρωσε πως η μάστιγα της "Μπλε Φάλαινας" μπήκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών και εκπαιδευτικών φορέων και άμεσα ξεκινά ενημέρωση προς τους μαθητές.

Συγκεκριμένα ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρει:

Οι ανησυχητικές διαστάσεις που λαμβάνει πλέον και στη Χώρα μας το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» είχαν ως αποτέλεσμα την έκδοση παραγγελίας από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για άμεση λήψη μέτρων πρόληψης. 

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά από συνεργασία που είχαμε χθες με τον Αντεισαγγελέα Ανηλίκων Βέροιας, στείλαμε εγκύκλιο σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Ημαθίας για άμεσο προγραμματισμό ενημερώσεων των μαθητών και των γονέων. Οι ενημερώσεις, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν ως τη λήξη των μαθημάτων, θα αφορούν στην επικινδυνότητα του συγκεκριμένου παιχνιδιού και στην προφύλαξη των παιδιών μέσω της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου.

Για την επιτυχή πρόληψη και αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος, αυτονόητη είναι η συμβολή των γονέων στον διαρκή έλεγχο των παιδιών τους στη χρήση του διαδικτύου, γι αυτό και η συμμετοχή τους στις ενημερωτικές συναντήσεις των σχολείων είναι απαραίτητη.



Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο