Οι Κρητικοί της Ημαθίας τίμησαν την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης


Εκδήλωση μνήμης για την 76η επέτειο της Μάχης της Κρήτης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20/5) από τον Σύλλογο Κρητικών Ν. Ημαθίας, στο "Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο" (τέμενος Μενδρεσέ), στη Βέροια.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Παντερμαράκης, επί πολλά χρόνια πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Μάχης και των διαχρονικών μηνυμάτων που αυτή εξέπεμψε και εκπέμπει μέχρι και σήμερα. Του διαχρονικού μηνύματος που αναφέρει πως δεν έχει σημασία ποιος είναι ο εχθρός, αν είναι ο Χίτλερ ή ακόμα και ο ίδιος ο διάολος, πρέπει να αντισταθείς σε κάθε επιβουλή γιατί "ετσά 'μαι γω"! 


Μετά την ομιλία τρία μέλη του συλλόγου χόρεψαν τον "βουβό ανωγειανό πηδηχτό", στη μνήμη των θυμάτων της Μάχης.


Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου, Στέλιος Αλιγιζάκης, ο οποίος και παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον ομιλητή, ενώ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ημαθίας Γιώργος Ουρσουζίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας και πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Θανάσης Σιακαβάρας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αφεντούλης, η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά,  ο πρώην Δήμαρχος Βέροιας και Νομάρχης Ημαθίας Ανδρέας Βλαζάκης κ.α. 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, σήμερα (20/5) μετά τις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει Κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Μ. Λιανουδάκη στο κέντρο "Ακρόπολη", στη Βέροια, με τιμή πρόσκλησης 15 ευρώ.












Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο