Τους 3 έφτασαν οι νεκροί του εκτροχιασμού στο Άδενδρο


Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε από την πορεία της και προσέκρουσε σε κτήριο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπου διέμεναν δύο αλλοδαποί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι νεκροί ανέρχονται σε τρεις, καθώς ο τρίτος, ένας άνδρας 54 ετών, κατέληξε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου, όπου είχε διακομισθεί εσπευσμένα στις 23:40. Ο άντρας μεταφέρθηκε διασωληνωμένος, στη Β΄Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου. Στις 3 το πρωί μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση, ωστόσο στις 8:15 το πρωί κατέληξε στη Β' ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο νεκροί ήταν επίσης άνδρες, ηλικίας 44 και 50 ετών.

Στο «Παπανικολάου» βρίσκονται και οι άλλοι τρεις πολυτραυματίες, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν άντρα 40 ετών, μία γυναίκα 58 ετών και μία γυναίκα 41 ετών. Και οι τρεις εισήχθησαν στη Β΄Χειρουργική Κλινική.

Δύο ακόμη άτομα, ένας άντρας 43 ετών και μία γυναίκα 75 ετών που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» πήραν ήδη εξιτήριο. Παράλληλα, οι συνολικοί τραυματίες έχουν φτάσει τους 11, ηλικίας από 23 έως 75 ετών.

Έρευνες για τα αίτια του εκτροχιασμού
Στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος βρίσκονται από τα ξημερώματα κλιμάκια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του εκτροχιασμού της αμαξοστοιχίας. Η περιοχή του δυστυχήματος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, ενώ έχει αποκλειστεί από τις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να εργάζονται απρόσκοπτα όλες οι υπηρεσίες που βρίσκονται επί ποδός από χθες. Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και επιχείρηση αποκατάστασης της τροφοδοσίας της ηλεκτρικής ενέργειας στις γραμμές, καθώς ένας πυλώνας βρίσκεται κάθετα πεσμένος πάνω στις ράγες.

Η μηχανή της αμαξοστοιχίας, η οποία έχει διαπεράσει κτήριο, διαθέτει πετρελαιοκινητήρα. Για λόγους ασφαλείας βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν το τρένο να «καρφώνεται» μέσα στο κτήριο και περιγράφουν τις στιγμές μετά το δυστύχημα. Στο κτίσμα βρίσκονταν την ώρα της πρόσκρουσης δύο άνδρες οι οποίοι έντρομοι δεν δίστασαν να πηδήξουν από ύψος 5 μέτρων και τελικά κατάφεραν να σωθούν.

«Οι εικόνες ήταν τραγικές, κάποιοι επιβάτες από τα πίσω βαγόνια άνοιγαν τα παράθυρα και έβγαιναν από αυτά. Επικρατούσε πανικός. Ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να απεγκλωβιστεί» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας. «Οι πιο ψύχραιμοι από τους κατοίκους της περιοχής μπήκαν στα βαγόνια για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βγουν.

Πηγή: voria.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο