Απολογισμός και... ελπίδα από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας


Απολογισμό για την σχολική χρονιά που σήμερα τελείωσε έκανε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύσης Διαμαντόπουλος

Συγκεκριμένα, ο κ. Διαμαντόπουλος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ, στο facebook:

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ

Στις 13.10΄σήμερα, σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, χτύπησε για τελευταία φορά το κουδούνι, σημαίνοντας το τέλος της σχολικής χρονιάς. Και επειδή το κλείσιμο κάθε κύκλου μας δίνει την ευκαιρία για ένα μικρό απολογισμό, ας δούμε την εικόνα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ημαθία μέσα από κάποια ενδεικτικά στοιχεία: 

Το σχολικό έτος 2016-17 λοιπόν, στον Νομό μας φοίτησαν 11.500 μαθητές και 2.200 νήπια στα 73 Δημοτικά Σχολεία και 92 Νηπιαγωγεία. Στα σχολεία μας εργάστηκαν 1.380 συνολικά εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων εκ των οποίων οι 160 ήταν αναπληρωτές. 

Σε επίπεδο Προγράμματος Σπουδών και πέραν των προβλεπόμενων μαθημάτων, τα σχολεία μας υλοποίησαν φέτος 200 περίπου εθελοντικά Προγράμματα Αγωγής Υγείας, Πολιτισμού και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. 

Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, που για πολλούς αποτελεί τον δείκτη ενός εκπαιδευτικού συστήματος, λειτούργησαν 3 Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, καθώς και 17 Τμήματα Ένταξης για παιδιά με δυσκολίες μάθησης, ενώ υλοποιήθηκαν και 80 Προγράμματα Παράλληλης Στήριξης για την ενίσχυση της συνεκπαίδευσης μαθητών με διάφορες δυσκολίες. Και επειδή φέτος ήταν η χρονιά της ένταξης των προσφυγόπουλων, συστάθηκαν και λειτούργησαν στην Ημαθία 3 Δομές Εκπαίδευσης (στην Αγία Βαρβάρα και στα 4ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξάνδρειας) εκπαιδεύοντας 70 περίπου παιδιά, κυρίως από τη Συρία. 

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, είχαμε φέτος τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ανάγκες μας, τόσο στην τυπική, όσο και στην Ειδική Αγωγή με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. Στον πιθανό αντίλογο ότι η Εκπαίδευση δεν είναι ζήτημα μόνο ποσοτικό, αλλά θέμα πρωτίστως ποιοτικό, θα έλεγα πως σε όλα τα σχολεία μας οι εκπαιδευτικοί στόχοι, ως στοιχείο ποιότητας, έχουν επιτευχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Κι αυτό, χάρη στη συστηματική και φιλότιμη προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών μας, που σε μια δύσκολη για όλους εποχή έδειξαν υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ευθύνης.

Σε όσες περιπτώσεις δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απατήσεις των γονέων, είτε λόγω των αδυναμιών του εκπαιδευτικού μας συστήματος είτε λόγω δικών μας αστοχιών, ζητάμε συγγνώμη απ’ όλους και με χαρά θα δεχθούμε προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να είμαστε τον προσεχή Σεπτέμβριο ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Ως τότε, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, καθώς και στις οικογένειές τους…

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι! Ραντεβού στις 11 Σεπτεμβρίου στις αυλές των σχολείων μας με καλή διάθεση και νέες δυνάμεις.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο