Θα δούμε ξεχειλισμένους κάδους από σκουπίδια στον Δήμο Βέροιας;


Πληθαίνουν καθημερινά οι εικόνες που προβάλλονται πανελλαδικά από τα ΜΜΕ με κάδους ξεχειλισμένους από σκουπίδια, ακόμα και σε τουριστικές περιοχές. 

Ο λόγος αυτής της κατάστασης είναι το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, που ενώ έληξε η σύμβασή τους, διάρκειας 8 μηνών, ανανεώθηκε και συνέχισαν να εργάζονται, καθώς κάλυπταν πάγιες ανάγκες των δήμων. 

Η απόφαση όμως του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε παράνομη την ανανέωση των συμβάσεων και έτσι οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και δουλεύουν κανονικά, δεν μπορούν να πληρωθούν, καθώς δεν εγκρίνεται καμία μισθοδοσία από τους αρμόδιους επιτρόπους. Μόνος δρόμος για πληρωμή δεδουλευμένων είναι οι δικαστικές αποφάσεις...

Τι ισχύει στον Δ. Βέροιας

Το InVeria.gr μίλησε για το θέμα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δ. Βέροιας Βασίλη Παπαδόπουλο και τον πρόεδρο του νομικού προσώπου ΚΑΠΑ Στέργιο Διαμάντη, καθώς έχουν στις δομές τους άτομα υπό αυτό το καθεστώς.

Όσον αφορά την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, αν τελικά οι εργαζόμενοι σταματήσουν να εργάζονται θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά - όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος στο InVeria.gr - δεν αναμένεται να φανούν έντονα στην καθημερινότητα των πολιτών. Στην ουσία, πρόκειται για τρεις οδηγούς απορριμματοφόρων και δύο χειριστές μηχανημάτων, τους οποίους θα στερηθεί η υπηρεσία καθαριότητας.

Στο ΚΑΠΑ, δύο άτομα απασχολούνται με το συγκεκριμένο καθεστώς, σε παιδικό σταθμό και στο ΔΑΚ "Δ. Βικέλας" (στον τομέα της καθαριότητας) και - σύμφωνα με τον κ. Διαμάντη - καλύπτουν πάγιες ανάγκες στον τομέα τους.

Οι επόμενες ενέργειες

Επί του θέματος ίσως συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα (26/6) το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, προκειμένου να εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες του Δήμου. 

Να σημειωθεί ότι πολιτική βούληση είναι να παραμείνουν οι εργαζόμενοι, ενώ σχετικά με το θέμα έχει αναφερθεί εκτενώς η παράταξη της ΛΑΣ Δ. Βέροιας (όπως και των άλλων δύο δήμων της Ημαθίας). 

Βεβαίως, αν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απεργήσουν, οι κάδοι θα γεμίσουν και στον Δήμο Βέροιας, κάτι που θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα... Από τη μία οι ζωές των εργαζομένων, που - με εντολή της κυβέρνησης - τους ανανέωσαν τις συμβάσεις οι Δήμοι, αλλά δεν μπορούν να πληρωθούν και από την άλλη η δημόσια υγεία...

Η λύση είναι στα χέρια της κυβέρνησης, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζει να κρατήσει τους εργαζομένους στην θέση τους μέχρι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις, μέσω ΑΣΕΠ!

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο