Ημαθία: Σε απόγνωση οι αγρότες - Ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό (βίντεο)


Από Verianet.gr: "Εμείς που μείναμε, εμείς που ήρθαμε εδώ, λίγοι...πολλοί...δεν έχει σημασία... Θα κάνουν τον ύστατο αγώνα"...

Ήταν τα τελευταία λόγια με τα οποία έκλεισε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Απ. Παύλου το βράδυ της Παρασκευής (7/7/2017).

Ο αριθμός όσων παραβρέθηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά αυτό, επί της ουσίας, δεν αποτελεί κριτήριο για τις περαιτέρω κινήσεις.

Είναι γνωστό ότι στο κλάδο των αγροτών επικρατεί μια τεράστια απογοήτευση και με τεράστια αγωνία για το άμεσο μέλλον.

Η αγορά του επιτραπέζιου ροδάκινου κινούνται σε εξεφτιλιστικά επίπεδα, σε σημείο που δεν αξίζει καν να μπουνε στο χωράφι οι αγρότες να κάνουν συγκομιδή. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επίκειται και διαδικασία, όσα έχουν συγκεντρωθεί, να οδηγηθούν σε χωματερές και το κόστος του θαψίματος να το επωμιστούν οι ίδιοι οι παραγωγοί!!!

Τάσος Χαλκίδης και Θοδωρής Παπακωνσταντίνου που ήταν οι αρχικοί ομιλητές στη σύσκεψη, παρουσίασαν μια εικόνα με ζοφερές προοπτικές.

Πλέον ορατός ο κίνδυνος για κατάρρευση και αφανισμό του κάδου, με τους αγρότες σταδιακά να γίνονται "κολίγοι" στην ίδια τους τη γη.

Η αγωνία στην αίθουσα ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής.

Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας ανέφερε ότι μόνο στην Επισκοπή Νάουσας αναφέρθηκαν 40 νοικοκυριά στα οποία έγινε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής του λογαριασμού.

Αν η φετινή χρονιά συνεχιστεί έτσι, από το φθινόπωρο αναμένονται τραγωδίες στην Ημαθία, καθώς υπάρχουν πολλοί αγρότες οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους!

Η πρόταση που διατυπώθηκε και έγινε δεκτή ως μονόδρομος, είναι να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, με συμμετοχή όλων των εμπλεκόμεων φορέων και τοπικών παραγόντων, για την εξεύρεση άμεσης, ικανοποιητικής λύσης, ενώ σαν πρώτο βήμα στήριξης να δοθούν οι αποζημιώσεις από το ρωσικό εμπάγρκο στους παραγωγούς.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι αγρότες θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις με συλλαλητήριο στο κέντρο της Βέροιας και έκκληση για στήριξη από τους άλλους παραγωγικούς κλάδους και φορείς.

Στη σύσκεψη πήρε μέρος και αντιπροσωπεία από αγρότες από την περιοχή του Αμυνταίου Φλώρινας, που ταξίδεψε μέχρι το Μακροχώρι για να δηλώσει την αγωνία όλου του κλάδου.

Μιλώντας η Διαμάντω Κρητικού τόνισε ότι η όχι μεγάλη συμμετοχή δεν πρέπει να απογοητεύει, αντίθετα εκείνο που έχει σημασία είναι ότι γίνεται κάτι που στη συνέχεια θα φέρει κι άλλους στην κοινή προσπάθεια, σ΄εναν αγώνα χωρίς αύριο

Δείτε αποσπάσματα από την σύσκεψη των αγροτών:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο