Πατρίδα: Τέλεσαν τρισάγιο στη μνήμη του αστυνομικού Γ. Αθανασόπουλου 20 χρόνια μετά τον θάνατό του (βίντεο)


Είκοσι χρόνια από τη δολοφονία του αστυνομικού Γεωργίου Αθανασόπουλου, ανήμερα που ο άτυχος αστυνομικός άφησε την τελευταία του πνοή μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

Η τελετή έγινε στην πλατεία "αστυφύλακα Γεωργίου Αθανασόπουλου", στην Πατρίδα Ημαθίας, στο σημείο που σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο και είχε συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του Γιώργου Αθανασόπουλου και το τραυματισμό επίσης του άλλου αστυνομικού του πληρώματος, Σωτήρη Θεσσαλονικιού. Ο δεύτερος επέζησε, αλλά μέχρι σήμερα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος πάλεψε μέχρι τις 28 Ιουλίου, οπότε άφησε και την τελευταία του πνοή.


Στο τρισάγιο που τέλεσε ο π. Διονύσιος παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, κ. Σιμούλης, ο υποδιευθυντής κ. Γούναρης, εκ μέρους της ΕΑΥΝΗ ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος αντίστοιχα κ.κ. Μούρτης και Παπαδόπουλος. εκ μέρους των αποστράτων οι κ.κ. Τρίγκας, Πιτούλιας, Τσιλώνης Τσιπλακίδης, Δρούγκας, Τζήμος και Καραμεσίνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βέροιας, κ. Σοφιανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σουμελίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, κ. Σιδηρόπουλος, εκ μέρους του βουλευτή Ημαθίας, κ. Αντωνίου ο κ. Πούλιος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί και πολίτες.

Για το γεγονότα εκείνων των ημερών και τον εκλιπόντα μίλησαν πρώην συνάδελφοί του. Στο βίντεο υπάρχουν και αποσπάσματα από το ρεπορτάζ πριν 20 χρόνια, όπως μετέδωσε το θέμα η ΕΤ3:



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο