Περιβαλλοντική Ομάδα Βέροιας για Τάφρο 66: Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και κολυμπάει σε βρώμικα νερά


ΔΤ: Η τάφρος 66 είναι η γνωστή "πληγή" της περιοχής μας. Με μήκος περίπου 35 χιλιόμετρων διασχίζει δύο νομούς, την Πέλλα και την Ημαθία, προτού καταλήξει στον Αλιάκμονα και απο εκεί στον Θερμαϊκό. Εδώ και χρόνια η μόλυνση των υδάτων της τάφρου 66 έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οικισμοί και εργοστάσια διοχετεύουν τα λύματα τους ανεπεξέργαστα μέσα στην τάφρο. Τα κονσερβοποιία της περιοχής και αυτά με την σειρά τους διοχετευουν οργανικά λύματα. Οι χωματερές που δημιουργούνται στο ανάχωμα της τάφρου, πέραν της μόλυνσης εγκυμονούν και τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Κάθε λογής απορρίματα πετιούνται και μέσα σε αυτά και επικίνδυνα απόβλητα. Νεκρά ψάρια είναι οι μόνοι οργανισμοί που έχουν απομείνει σε ένα τοπίο που θυμίζει αφιλόξενο. Η βίαιη παρέμβαση των ανθρώπων μολύνοντας τα νερά έχει επιφέρει την καταστροφή στην βιοποικιλότητα της τάφρου.
Πολλές είναι οι αναφορές και καταγγελίες και για παράνομο κυνήγι θηραμάτων σε περιοχές της τάφρου. Και τώρα φτάνει το ερώτημα που απασχολεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Ποιοί είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά και ποιοί είναι υπέυθυνοι για τους ελέγχους που πρέπει να γίνουν? ποιοί συγκαλύπτουν όσους παρανομούν κατ επανάληψη? 

Καταγγέλουμε δημόσια τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τάφρος 66 και συνεχίζουν να αδιαφορούν ή συγκαλύπτουν συγκεκριμένες καταστάσεις. Κάποιοι σκοπίμως κάνουν τα στραβά μάτια και εντέχνως καλύπτουν και αποσιωπούν μια κατάσταση που διαιωνίζεται και απειλεί την υγεία όλων μας.

Προκαλούμε τους υπευθύνους να επισκεφτούν την περιοχή και να δουν τι πραγματικά συμβαίνει.
Η περιβαλλοντική ομάδα Βέροιας θέτει προ των ευθυνών τους και καταγγέλει δημόσια κάθε αρμόδιο φορέα για την κατάσταση που επικρατεί στην τάφρο 66.

Κάποιοι λειτουργούν μεταβιβάζοντας ευθύνες απο την μια υπηρεσία στην άλλη, για να μην μπορούμε να στριμώξουμε κανέναν ωστε να αναλάβει τις ευθύνες του. Ανύπαρκτοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και αυτοί οι λίγοι πάντα απουσιάζουν. Όλα αυτά για να κάνουν εμάς και όσους ασχολούνται, έχοντας ευαισθησία για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, να βαρεθούμε και να τα παρατήσουμε.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μολύνει και να καταστρέφει το περιβάλλον.  

Περιβαλλοντική ομάδα Βέροιας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο