Σύμφωνα με δηλώσεις Αυγενάκη: Με "γαλάζια" χρίσματα οι αυτοδιοικητικές εκλογές - Τι θα γίνει στην Ημαθία


Τις προθέσεις της ηγεσίας του Κόμματος για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές ξεκαθάρισε, ο Γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. την Τετάρτη (12/7). 

Ο κ. Αυγενάκης, απευθυνόμενος στα κεντρικά στελέχη του Κόμματος είπε χαρακτηριστικά: "Συντονισμένα σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη της παράταξης και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές Α και Β βαθμού. Δίνουμε βάρος στην Αυτοδιοίκηση γι’ αυτό και πρέπει να γίνουν οι καλύτερες επιλογές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη διάσπαση δυνάμεων και τον τοπικό διχασμό της εκλογικής μας βάσης".

Μάλιστα ο Γραμματέας ενημέρωσε ότι έχει η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αρχίσει να εκπονεί σχέδιο για την επιλογή προσώπων στις αυτοδιοικητικές εκλογές: "Ζήτησα ήδη από τους συναδέλφους Βουλευτές και ζητάμε βεβαίως απ’ όλα τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής προτάσεις και παρατηρήσεις ακόμη και για τον πλέον απομακρυσμένο δήμο της χώρας.  Θα εργαστούμε εντατικά με το Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Τάσο Γαϊτάνη για να αναδειχθεί η ΝΔ πρώτη παντού με άξιους και ικανούς δημάρχους και περιφερειάρχες, σε όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα όμως, προτάσεις και παρατηρήσεις περιμένουμε και από τις τοπικές και νομαρχιακές μας οργανώσεις". 

Τέλος, ο Γραμματέας της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι θα ακουστούν όλες οι απόψεις, απ' όλα τα στελέχη αλλά αφού παρθούν αποφάσεις "δεν θα επιτραπούν από κανένα μικροκομματικές μεθοδεύσεις που οδηγούν σε ήττες και τοπικές διενέξεις και συγκρούσεις".


Τι θα γίνει στην Ημαθία;

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι και στους τρεις Δήμους της Ημαθίας δεν θα έχουμε... μεσοβέζικες καταστάσεις όσον αφορά την στήριξη της ΝΔ. Βέβαια, αν έχουμε "γαλάζια αντάρτικα" ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί σε 1,5 χρόνο περίπου...

Στον Δήμο Βέροιας, η θέση είναι.... ορφανή, καθώς ο προερχόμενος από τη ΝΔ υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Καραπαναγιωτίδης είναι δεδομένο ότι δεν θα είναι υποψήφιος και πάλι. Οι προαλειφόμενοι είναι πολλοί και, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις Αυγενάκη, δεν θα υποψήφιοι με τη στήριξη της ΝΔ  άτομα που έτυχε να βρίσκονται σε μια δημοτική παράταξη που έχει νεοδημοκράτη επικεφαλής, αλλά εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους από άλλους πολιτικούς χώρους. Θα υπάρξει αξιολόγηση και όχι... διαδοχή. Εκτός και αν η αξιολόγηση συμπίπτει με την... διαδοχή.

Στον Δήμο Νάουσας φαίνεται με τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι ο Δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης δεν θα έχει κανένα θέμα (αν το θέλει και ο ίδιος βέβαια) να λάβει χρίσμα από τη ΝΔ. Το θέμα είναι αν όντως θέλει κάτι ο Νίκος Κουτσογιάννης ή προτιμά τους... ανοιχτούς ορίζοντες. 


Στον Δήμο Αλεξάνδρειας φαίνεται ότι η ΝΔ θα τα βρει πιο σκούρα. Ήδη στις προηγούμενες εκλογές δύο προερχόμενοι από τους κόλπους της "μονομάχησαν" (Παναγιώτης Γκυρίνης και Φώτης Δημητριάδης) και το πιο πιθανό είναι να έχουμε και πάλι αντίστοιχα σκηνικά. Άρα, όποιος και αν λάβει το "χρίσμα", αν το λάβει κάποιος, δεν θα μπορεί να... κοιμάται ήσυχος.


Όσον αφορά την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, τα πράγματα ως προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη είναι εντελώς ξεκάθαρα: Απόστολος Τζιτζικώστας! Όσον αφορά την θέση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης φέρεται να επιθυμεί να παραμείνει ακόμη μία θητεία στο πόστο αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι και το... φίδι θα κληθεί να το βγάλει από την τρύπα ο... Τζίτζι.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο