Τα... decibel της πόλης πόσο φτάνουν;


Για τα... ντεσιμπέλ που παράγουν τα καταστήματα διασκέδασης έγινε πολύς λόγος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας το βράδυ της Δευτέρας (24/7) και οι... τεχνικές απορίες πολλές: Με τι όργανα μετριούνται τα μεγέθη του ήχου, σε ποιο σημείο, υπό ποίες συνθήκες...

Φυσικά, πέρα από όσα προβλέπει ο νόμος, αυτό που απασχολεί τους πολίτες είναι η όχληση στα σπίτια τους και όχι πόσο δυνατός είναι ο θόρυβος εντός των μαγαζιών. Και ναι, υπάρχουν πολλοί που ενοχλούν και ίσως κάποιοι να μην δείχνουν να τους νοιάζει κιόλας. 

Πέρα όμως από τα μαγαζιά ως πηγή ηχορύπανσης το βράδυ, τι να πούμε για τον αστικό θόρυβο, μέρα και νύχτα; Θορυβώδεις εξατμίσεις, μουσική σε αυτοκίνητα στη διαπασών, ντουντούκες για παραστάσεις, πολιτικές συγκεντρώσεις ή ό,τι άλλο, κορναρίσματα, φωνές. Βάλε και καμιά σειρήνα εκτάκτου ανάγκης (ασθενοφόρα κλπ) και τον συναγερμό του γείτονα που έχει ευαισθησία και με μία ζέμπρικ εξάτμιση στο παπάκι ενεργοποιείται... Ευτυχώς για τα αυτιά μας (δυστυχώς κατά τα άλλα), εξέλιπε ο θόρυβος από οικοδομικές εργασίες ή δημόσια έργα, ένεκα του... θανάτου της οικοδομής.

Όλα αυτά για όσους ζουν στο κέντρο της Βέροιας είναι ένα φαινόμενο καθημερινό, αλλά κανένας νόμος, καμιά αστυνομία, κανένας αρμόδιος δεν μπορεί να επέμβει... Και, μετά από όλα αυτά, καλείσαι να μείνεις ήρεμος στην εργασία και στην προσωπική σου ζωή. Και αν ζεις δίπλα σε κανένα μπαράκι που έχουν... μεράκια οι θαμώνες και ο dj έχει έμπνευση, μπορεί να το "σπάσει" το... ντεσιμπελόμετρο (και τα όποια όρια έχουν απομείνει στους πολίτες ξεπερνιούνται).

Ειδικά αν δεν έχεις μάθει σε τέτοιους ήχους και ρυθμούς, τρελαίνεσαι σε λέω!

Ν.Β.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο