Θα προσπαθήσουν να "περάσουν" θέματα που απορρίφθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Τα θέματα που δεν ψηφίστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ξαναέρχονται σε, τακτική αυτή τη φορά, συνεδρίαση, την ερχόμενη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, στις 3 το μεσημέρι. 

Από τους 41 δημοτικούς συμβούλους, ούτε οι μισοί δεν ψήφισαν τα θέματα και επειδή είχαν μπει ως έκτακτα, απαιτούνταν 21 ψήφοι. Τώρα, η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να τα περάσει με απλή πλειοψηφία, δηλαδή ακόμα και αν όσο τα υπερψηφίσουν είναι λιγότεροι από τους μισούς δημοτικούς συμβούλους, θα εγκριθούν… 


Μεταξύ των θεμάτων είναι και η παραχώρηση του πάρκου των Αγ. Αναργύρων στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας για δωρεάν προβολές ταινιών, γεγονός που έχει εγείρει πολλές αντιδράσεις, τόσο από τους επιχειρηματίες του μοναδικού εναπομείναντος κινηματογράφου της πόλης, όσο και άλλων εκπροσώπων φορέων ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, ο Δήμος εξακολουθεί να ακολουθεί τα κελεύσματα της ΚΕΠΑ και ξαναφέρνει το θέμα ώστε να περάσει. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση το θέμα πήρε 17 ψήφους υπέρ, καθώς κάποιοι έλειπαν (μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ), ενώ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης το καταψήφισε, επειδή είναι να γίνει τις ημέρες που θα διεξαχθεί και το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Δηλαδή, και πάλι Δήμος vs Δήμος, όπως σχολίασε. Για τους ίδιους λόγους λευκό ψήφισε και ο Θανάσης Σιακαβάρας, που είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ.

Δείτε αναλυτικά τα θέματα:


ΘΕΜΑ
1ο:
Έγκριση ή μη τροποποίησης της συστατικής πράξης του Ν.Π. με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Βέροιας»
ΘΕΜΑ
2ο:
Έγκριση ή μη τροποποίησης της συστατικής πράξης του Δημοτικού Ιδρύματος «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΘΕΑΝΩ ΖΩΓΙΟΠΟΥΛΟΥ»
ΘΕΜΑ
3ο:
Έγκριση ή μη απόφασης του Ν.Π. «Κ.Κ.Π.Α.Α.Π.&Π.Α.», περί αναμόρφωσης (2η) του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, έτους 2017.
ΘΕΜΑ
4ο:
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 576/2016 απόφασης του Δ.Σ., περί ορισμού μελών Δ/κού Συμβουλίου του Δημοτικού Ιδρύματος με την επωνυμία «Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Θεανώ Ζωγιοπούλου»
ΘΕΜΑ
5ο:
Έγκριση ή μη έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά της εταιρίας «Γαλάνης Δ. & ΣΙΑ Ο.Ε.»
ΘΕΜΑ
6ο:
Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας σύναψης συμβάσεων του Δ.Βέροιας με ιδιώτες, για τη συντήρηση χώρων πρασίνου και δεντροστοιχιών.
ΘΕΜΑ
7ο:
Διαπίστωση υπέρ της αναγκαιότητας σύναψης συμβάσεων του Δ.Βέροιας με ιδιώτες, για τον καθαρισμό των περιαστικών αλσών.
ΘΕΜΑ
8ο:
Έγκριση ή μη της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου «Παρέμβαση για την ασφαλή χρήση του δημοτικού οικοπέδου Ο.Τ. 316».
ΘΕΜΑ
9ο:
Έγκριση ή μη μελέτης και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Προμήθεια και τοποθέτηση πινακίδων τροχαίας-ΚΟΚ και πληροφοριακών πινακίδων».
ΘΕΜΑ
10ο:
Έγκριση ή μη 2ου Α.Π.Ε. του έργου «Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κυψέλη».
ΘΕΜΑ
11ο:
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε., 1ου Π.Κ.Ν.Τ.Μ.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Αγροτική οδοποιία Ριζωμάτων»
ΘΕΜΑ
12ο:
Έγκριση α) μελέτης και β) διενέργειας της υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσίας Συντήρησης-Υποστήριξης Εφαρμογών Λογισμικού» με τη διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης
ΘΕΜΑ
13ο:
Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη δαπάνης διοργάνωσης του 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ.Βέροιας.
ΘΕΜΑ
14ο:
Έγκριση ή μη α) συμμετοχής του Δ.Βέροιας στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», β) δαπάνης και γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών.
ΘΕΜΑ
15ο:
Επί αιτήματος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης για την παραχώρηση της χρήσης του πάρκου Αγίων Αναργύρων.
ΘΕΜΑ
16ο:
Επί αιτήματος του Ναυτικού Ομίλου Ημαθίας για την παραχώρηση της χρήσης δημοτικού χώρου στη θέση «Πλατάνια» της Τ.Κ. Βεργίνας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο