"Φωτογραφίζοντας την Ανεργία": Πανελλήνιος φωτογραφικός διαγωνισμός

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ & η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) προκηρύσσουν Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα: «Φωτογραφίζοντας την Ανεργία».

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ζητήματος της ανεργίας και η απαίτηση για λήψη άμεσων μέτρων αντιμετώπισής της.

Οι 50 πρώτες φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα γίνει τον Δεκέμβριο στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ. Επίσης, θα εκδοθεί ψηφιακός και έντυπος κατάλογος.

Η προθεσμία αποστολής διαγωνιζόμενων φωτογραφιών είναι μέχρι την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και τα βραβεία έχουν ως εξής:

Χρυσό Μετάλλιο & Δίπλωμα

Αργυρό Μετάλλιο & Δίπλωμα

Χάλκινο Μετάλλιο & Δίπλωμα

Α’ Έπαινος

Β’ Έπαινος

Γ’ Έπαινος

Όσον αφορά στα έπαθλα, ο πρώτος νικητής θα παραλάβει 700 ευρώ, ο δεύτερος 500 ευρώ και ο τρίτος 300 ευρώ, ενώ για τα βραβεία του Α’, Β’ και Γ’ επαίνου, ο νικητής θα παραλάβει 100 ευρώ. 

Στον διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης φωτογράφος χωρίς καταβολή αντιτίμου. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις συμμετοχές τους, μαζί με το δελτίο συμμετοχής, το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» από το site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/diagon.htm), αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή.

Στο διαγωνισμό δεν θα γίνονται δεκτές φωτογραφίες, που έχουν διακριθεί σε άλλο διαγωνισμό στην Ελλάδα, ενώ σε περίπτωση που αυτό γίνει αντιληπτό, θα ακυρώνεται η συμμετοχή του φωτογράφου. Δεκτές γίνονται φωτογραφίες κάθε τεχνικής λήψης (αναλογική, ψηφιακή) αρκεί το αποτέλεσμα να είναι φωτογραφικό.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες θα προβληθούν στο διαδίκτυο, στους ιστότοπους των διοργανωτών, αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως, ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά, για: εκθέσεις, προβολές, έκδοση αναμνηστικών λευκωμάτων, ημερολογίων, δημιουργία CD-DVD κλπ), οι δε συμμετέχοντες, με τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους με την υπογραφή τους στο δελτίο συμμετοχής. Ο ΟΑΕΔ υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 3 Δεκεμβρίου 2017 και η απονομή των βραβείων θα γίνει την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης με τις 50 καλύτερες φωτογραφίες (16 Δεκεμβρίου). Η ενημέρωση των συμμετεχόντων θα γίνεται από τις ανακοινώσεις του site της ΕΦΕ (http://www.efe.com.gr/), της επίσημης σελίδας της ΕΦΕ στο Facebook:(https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety/) και των σελίδων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ: http://www.oyoaed.gr/ και https://www.facebook.com/oyoaed

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα την ανεργία και θα εκτεθούν και έργα υπαλλήλων του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ http://www.oyoaed.gr/

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, Σπύρο Ιατρόπουλο, τον καθηγητή κοσμήτωρ της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, Νικήτα Χιωτίνη, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο την Οικονομική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και ειδικότητα σε έρευνες για την ανεργία, Στέλλα Κυβέλου, τον φωτορεπόρτερ, καθηγητή εφαρμογών Τμ. Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, Νίκο Αποστολόπουλο, τον γενικό έφορο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, Κυριάκο Κόκκο, τον φωτογράφο, συγγραφέα, Γιάννη Σκουλά και τον υπάλληλο του ΟΑΕΔ, φωτογράφο και ταξιδιωτικό συντάκτη, Μπάμπη Τάσιο.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο