H Νάουσα τίμησε τον Πολιούχο της Οσ. Θεοφάνη - Εγκαίνια Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτισμού


Το διήμερο 18-19 Αυγούστου η ηρωική πόλη της Νάουσας πανηγύρισε τον πολιούχο της Άγιο Θεοφάνη τον θαυματουργό.

Την Παρασκευή το εσπέρας τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.

Xοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο  Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ενω έλαβε μέρος ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτανεία της ιερής εικόνας του Πολιούχου αγίου Θεοφάνους αλλά και της τιμίας του κάρας που φυλάσσεται στον ναό.

Το Σάββατο 19 Αυγούστου το πρωί τελέστηκε στον ίδιο ναό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου Βεροίας,Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων προχείρισε σε Αναγνώστη τον κ.Αντώνιο Μπαχάνο.

Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτισμού “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” 


Το Σάββατο 19 Αυγούστου το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Νάουσα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Θεοφάνη τον θαυματουργό, τελέστηκαν τα Εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κέντρου Πολιτισμού “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.


Στο πολυδύναμο μητροπολιτικό κέντρο στεγάζονται τα κατηχητικά της ενορίας, το ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως, η σχολή βυζαντινής μουσικής «Κοσμάς Μαδυτινός» και η αίθουσα δεξιώσεων του Ιερού Ναού.

Ο αγιασμός τελέστηκε στην νέα αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου η οποία έχει διαμορφωθεί σε διάταξη θεάτρου με σύγχρονο εξοπλισμό σκηνής προκειμένου να φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως και ιδιαιτέρως του Θεατρικού Εργαστηρίου της.

Το Μητροπολιτικό κέντρο πολιτισμού φέρει την υπογραφή του πολιτικού μηχανικού κ.Ιωάννη Παρθενόπουλου και θα έχει το όνομα της Παναγίας “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” η οποία είναι προστάτιδα της ενορίας.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο  Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμων παρουσία των Μητροπολιτών Κίτρους κ. Γεωργίου και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου.

Μετά τον Αγιασμό ο κ. Παντελεήμων τίμησε όσους συντέλεσαν στην ολοκλήρωση του έργου. Στα εγκαίνια συμμετείχε η χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νίς υπό την διεύθυνση της πρεσβυτέρας κ. Γιοβάνας Μίκιτς, αδελφής της χοράρχου πρεσβυτέρας Σάρας.

Όλη την μέριμνα για τις εργασίες του πνευματικού κέντρου είχε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ.Αρσένιος Χαλδαιόπουλος γι’ αυτό και στο τέλος ο Μητροπολίτης τίμησε τόσο τον ίδιο όσο και τον συν εφημέριο του π.Θωμά με το σταυρό των Παυλείων.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο