Ιδιαίτερα και συγκινητικά ξεκίνησε το διήμερο πανηγύρι στη Φυτειά (βίντεο - φώτο)


Με το "εφηβικό" τμήμα του Συλλόγου της Φυτειάς ξεκίνησε η 1η από τις δύο βραδιές των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Εκπολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου του ορεινού χωριού του Βερμίου, το βράδυ της Τρίτης 22 Αυγούστου 2017.

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου, μεγάλοι αλλά και νεότεροι σε ηλικία, αλλά πάντα νέοι στην καρδιά (και στον... χορό, όπως απέδειξαν), φέτος έκαναν ένα διαφορετικό και άκρως ενδιαφέρον ξεκίνημα στις εκδηλώσεις, προκαλώντας συγκίνηση και αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, σε μία - κατά τ' άλλα - ατμόσφαιρα Φθινοπωρινή, καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. 


Οι... έφηβοι του χορευτικού παρουσίασαν χορούς της Μακεδονίας, αλλά και τραγούδησαν, με μπροστάρη τον μεγαλύτερο ηλικιακά από όλους (αν και τα μαλλιά του είναι πιο μαύρα από τους περισσότερους), τον Νίκο Χαλατζούκα, ο οποίος διανύει ήδη την 8η δεκαετία της ζωής του.

Φέτος, ο Σύλλογος της Φυτειάς έκανε κάτι ξεχωριστό και όμορφο και αξίζουν συγχαρητήρια, τόσο στους εμπνευστές της ιδέας, όσο και σε αυτούς που την υλοποίησαν. Ναι μεν τα νέα παιδιά είναι το μέλλον και όλοι χαιρόμαστε να τα βλέπουμε και να τα καμαρώνουμε, αλλά και οι... πρεσβύτεροι είναι η πυξίδα, οι κολαούζοι που δείχνουν τον δρόμο και προσκαλούν τις νεότερες γενιές να βαδίσουν στα χνάρια της Παράδοσης, όπως αυτοί την έζησαν από τους δικούς τους πρεσβύτερους. Από γενιά σε γενιά, μαζί οι νέοι με τους παλαιούς, μπορεί η Παράδοση να διασωθεί υγιώς, δηλαδή με σεβασμό, αλλά και - γιατί όχι - με την αποτύπωση του στίγματος της κάθε γενιάς σε αυτή. 


Σήμερα (23/8) το βράδυ έχουν σειρά τα νέα παιδιά της Φυτειάς. Οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εγγύθεν και οι μακρόθεν προσερχόμενοι κάθε καλοκαίρι σε αυτή. "Πάντα μακριά σου έφευγα, μα πάντα θα γυρίζω", όπως τραγουδά ο - Φυτειώτης στην καταγωγή - Νίκος Ζιώγαλας, στο τραγούδι του για την Βέροια. Παιδιά που ζουν στην Φυτειά, στη Βέροια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, ακόμη και στην Κύπρο, συμμετέχουν και φέτος στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου της Φυτειάς. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο στιγμιότυπα από τη βραδιά και σχετικές φωτογραφίες:

















Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο