Στις 22 Οκτωβρίου ο «1ος Αριστοτέλειος Δρόμος Αντοχής» - Διοργανώνεται από Π.Ε και Δ. Βέροιας και Νάουσας


ΔΤ: Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και ο Δήμος Νάουσας,  συνδιοργανώνουν, στις 22 Οκτωβρίου 2017, τον «1ο Αριστοτέλειο Δρόμο Αντοχής», με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο του ανακτόρου των Αιγών και τερματισμό την Σχολή Αριστοτέλους στη Μίεζα.

Οι δρομείς που θα συμμετάσχουν, θα καλύψουν τα 30 περίπου χιλιόμετρα της συμβολικής αυτής διαδρομής, τρέχοντας στα βήματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος έφυγε από το παλάτι των Αιγών με προορισμό τη σχολή του Αριστοτέλους στη Μίεζα, ώστε να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση στο πρώτο Πανεπιστήμιο της Οικουμένης, πριν ξεκινήσει για την μεγαλύτερη εκπολιτιστική εκστρατεία όλων των εποχών, μεταλαμπαδεύοντας τον ελληνικό πολιτισμό, σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο.

Η  άκρως συμβολική επιλογή της διαδρομής, θα προβάλει στη χώρα μας  αλλά και διεθνώς, τους αρχαιολογικούς χώρους της Ημαθίας, το νέο Πολυκεντρικό μουσείο των Αιγών και τα σημαντικά έργα αναστήλωσης του Ανακτόρου του Φιλίππου του Δευτέρου, καθώς και τα νέα ευρήματα και το ανασκαφικό έργο στη Σχολή του Αριστοτέλη.

Παράλληλα με το δρόμο αντοχής, θα διεξαχθεί και δρόμος  5 χιλιομέτρων, στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν περισσότεροι επαγγελματίες  και ερασιτέχνες δρομείς.

Είμαστε σίγουροι πως η προσπάθεια αυτή, θα τύχει θερμής ανταπόκρισης από τους πολίτες της Π.Ε. Ημαθίας, καθώς κοινός στόχος των διοργανωτών, είναι η καθιέρωση του «Αριστοτέλειου δρόμου αντοχής», ως ένα σημαντικό αθλητικό, πολιτιστικό αλλά και τουριστικό γεγονός της περιοχής μας αλλά και της χώρας γενικότερα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο