Tαξίδι από τον «Πόντο στη Μακεδονία» στην 3η Γιορτή Γης στη Χαρίεσσα


Ένα ταξίδι από «Τον Πόντο στη Μακεδονία» παρουσιάστηκε το βράδυ της Τετάρτης 30 Αυγούστου 2017 στα πλαίσια της 3ης Γιορτής Γης, που διοργάνωσε η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά και έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας του Δήμου Νάουσας.

Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ηλιάνα Παμπουχίδου.

Πριν την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος.

«Πόντος και Μακεδονία», δύο τόποι με έντονους ιστορικούς και μουσικούς δεσμούς με κοινά χαρακτηριστικά αλλά και γνωρίσματα παντρεύτηκαν με τη γευσιγνωσία και την ανάδειξη των καρπών της Ημαθίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα χορευτικά τμήματα, τα οποία ήταν η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας, η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, ο Σύλλογος Χαρίεσσας «Άγιος Δημήτριος» και ο Σύλλογος  «Ποντιακά Νιάτα» του Άνω Ζερβοχωρίου.

Η πρωτοτυπία της βραδιάς ήταν πως αντί για λαχνούς, το «μενού» περιλάμβανε ροδακινόπιτα, μια ιδέα που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά με σκοπό την προβολή των ημαθιώτικων γευστικών καρπών.

Την όμορφη καλοκαιρινή βραδιά πλαισίωσαν οι εξαίρετοι καλλιτέχνες Ματθαίος Τσαχουρίδης στη λύρα και το τραγούδι, ο Αλέξης Παρχαρίδης στο τραγούδι και ο Αντώνης Μπράσας στο κλαρίνο.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας.



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο