Ανανέωση ναι, αλλά πως και με ποιους;


Για την πολυπόθητη (σε κάθε κομματικό φορέα) "ανανέωση" έκανε λόγο ο υποψήφιος επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Βέροια την Παρασκευή (22/9/2017). 

Ακούγοντας κανείς τα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης, καταλαβαίνει ότι η "ανανέωση" αφορά τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε ιδέες και πρακτικές. Φυσικά, η ανανέωση είναι σε κάθε περίπτωση σημαντική, όχι επειδή απαραίτητα τα πρόσωπα και οι ιδέες του παρελθόντος ήταν "τοξικά" ή χειρίστηκαν λάθος τις τύχες της χώρας, αλλά, όπως και να έχει, οι εποχές αλλάζουν και μαζί τους πρέπει να συγχρονίζονται (ή να επικαιροποιούνται) και οι ιδέες. Ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί που έβλαψαν την χώρα, με τις πρακτικές του κυρίως, παρά το γεγονός ότι οι ιδέες τους ήταν... καλοκάγαθες. 

Στο προκείμενο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλούσε για "ανανέωση", ενώ το κοινό που επέλεξε να παραβρεθεί στην συνέντευξη Τύπου για να τον υποδεχτεί και να τον ακούσει ήταν... γκριζομάλλικο (όπως διαπιστώνει κανείς από τις φωτογραφίες). Παλιά στελέχη, πρώτης γραμμής ή μη, που μετράνε πολλά... χιλιόμετρα στα κοινά. Με ελάχιστες μόνο εξαιρέσεις. 

Όπως προείπαμε, δεν σημαίνει ότι οι παλιοί είναι de facto απορριπτέοι. Αλλά πως να το κάνουμε, η εικόνα δεν είναι η αρμόζουσα με τα λόγια. Δεν φταίει σε αυτό ο Νίκος Ανδρουλάκης, ούτε όσοι παραβρέθηκαν στο Δημαρχείο της Βέροιας για τη συνέντευξη. Είναι τα αίτια βαθύτερα και προφανώς υπάρχει πολλή δουλειά μέχρι (αν ποτέ!) ξαναγυρίσουν το βλέμμα τους οι νέοι στην πολιτική. Το πρώτο βήμα είναι η αυτοκάθαρση (ναι, υπάρχουν και τα λεγόμενα "κοπρόσκυλα" ανάμεσά μας) και η αυτοκριτική. Το δεύτερο το άνοιγμα της "αγκαλιάς" στους νέους και η αποδοχή των νέων να προσέλθουν σε αυτή. Αν, βεβαίως, καταφέρουν να πεισθούν. 

Είναι το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν όσοι απαρτίζουν το πολιτικό σύστημα και επιθυμούν κάτι να αλλάξουν. Όχι μόνο στην κεντροαριστερά, αλλά σε κάθε κόμμα και φορέα που προσπαθεί να επανατοποθετηθεί στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Κ.Ζ.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο