ex-Αιρετικά: "Σφουγγοκωλάριοι" και "κονιόρδοι" της Βέροιας καθίζουν στο... σκαμνί δημοσιογράφους


"Λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του...".

Την... τιμητική της έχει η τοπική δημοσιογραφία της Βέροιας την ερχόμενη εβδομάδα, δυστυχώς όμως με την κυριολεκτική έννοια του όρου "τιμητικός". 

Σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, αιρετά στελέχη του Δήμου Βέροιας, με την συνδρομή διορισμένων υπαλλήλων, καθίζουν δημοσιογράφους στο... σκαμνί των δικαστικών αιθουσών, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού του Τύπου ή... παραδειγματισμού των υπολοίπων (που εδώ που τα λέμε δεν το χρειάζονται, καθώς είναι εκ φύσεως... φρόνιμοι). 

Στην μια περίπτωση έχουμε εκδίκαση μήνυσης, ενώ στην άλλη κατάθεση ανωμοτί εξηγήσεων σε προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν μήνυσης αιρετού, με μάρτυρα κατηγορίας μάλιστα δοτό συνεργάτη του Δήμου.

Δεν θα αναφερθούμε προς το παρόν σε λεπτομέρειες, ωστόσο σύντομα θα υπάρχουν νέα και θα διαφανεί ποιοι και με ποιες μεθόδους επιχειρούν να φιμώσουν τις ελάχιστες φωνές που προσπαθούν να ασκήσουν τον ρόλο τους ή, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, απλά προσπαθούν να υπερασπιστούν την τιμή και την υπόληψή τους, από ανοίκειες φραστικές επιθέσεις αιρετών ή, απλά, μεταφέρουν όσα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τα έξω (το λεγόμενο "ρεπορτάζ", για όσους δεν το γνωρίζουν). 

Ελπίζουμε να είναι παρών στα δικαστήρια και ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, ο οποίος στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην στάση των ΜΜΕ (τσουβαλιάζοντάς τα), λέγοντας πως δεν ασκούν καμία κριτική, "είτε επειδή φοβούνται ή επειδή συμβαίνει κάτι άλλο". Να είναι εκεί, αφενός για να στηρίξει όσους δεν φοβούνται ή για να μάθει ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν φοβούνται.

Πάντως, αναμένεται να δούμε στις δικαστικές αίθουσες διάφορους... σφουγγοκωλάριους, και "παζαρτζήδες" (βλέπετε  το κανονικό παζάρι της Βέροιας γίνεται στη γέφυρα της Θερμοπυλών, αλλά υπάρχουν και άλλα... παζάρια εκεί κοντά) και, φυσικά, δεν θα λείπουν οι... κονιόρδοι (μεγαλόσχημοι και μη). Δεν αναμένεται, ωστόσο, να εμφανιστούν περίτεχνες - αν και ακατοίκητες - γλάστρες, ούτε τα... ποτιστήρια τους.

Καλό χειμώνα από αύριο (που χαλάει και ο καιρός!).



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη



(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο