ex-Αιρετικά: Τι είδε το.... αιρετικό μάτι στην παρέλαση της Βέροιας


Μπορεί να μην έκαναν τα σχολεία και οι σύλλογοι παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια, ωστόσο όλες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις έγιναν και τηρήθηκαν όλα τα... πρωτόκολλα! Και επειδή όπου... πρωτόκολλο χωράνε και μερικά σχόλια, ας πούμε μερικά από αυτά που εντοπίσαμε (με τα μάτια και τον... φωτογραφικό μας φακό):


Το γενικό... πρόσταγμα των εκδηλώσεων είχε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος και αποφάσισε λίγα λεπτά πριν την ώρα έναρξης της μαθητικής παρέλασης να την ακυρώσει, καθώς η βροχή έπεφτε μεν ανεκτά, αλλά έβαινε συνεχώς αυξανόμενη. 

***


Υπό την ίδια ομπρέλα στάθηκαν για λίγο ο Βεροιώτης πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο συνάδελφός του στη Βουλή Απόστολος Βεσυρόπουλος. "Μόνο υπό τέτοια ομπρέλα μπορούν να σταθούν μαζί και σε καμία... άλλη", σχολιάστηκε με νόημα από κάποιον παρόντα. Όπως και να έχει, είδαμε ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλούσε εγκάρδια και με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου, οπότε μάλλον δεν μπορεί να εξαχθεί κανένα... πολιτικό συμπέρασμα. 


Με την δημοτική σύμβουλο Χριστίνα Γαϊτάνου, η οποία έκανε εκθαμβωτική εμφάνιση ομολογουμένως, εμφανίστηκε στο πλευρό του ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης. Μαζί του και η πάντα κομψή και όμορφη, ως γυναίκα και ως άνθρωπος, πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ελένη Γκόγκα. Και, έπειτα, στην εξέδρα των επισήμων, οι δύο γυναίκες κάθισαν μαζί, στην δεύτερη σειρά.

***

Μπορεί να είμαστε μια μικρή πόλη και όλα γίνονται κάπως... οικογενειακά, αλλά θα πρέπει να το δουν λίγο πιο σοβαρά το θέμα των μέτρων ασφάλειας εκεί στην Αστυνομία. Όχι μόνο δεν βλέπουν ποιος μπορεί να έρθει ξαφνικά και να σταθεί δίπλα σε έναν επίσημο, πχ στον Μητροπολίτη, και να του πιάσει... κουβεντούλα, αλλά ακόμα και όταν τους επισημαίνεται λειτουργούν με ρυθμούς... βραδύκαυστου φιτιλιού. Ευτυχώς αυτή την φορά ήταν κάποιος άκακος. 

Ένα πράγμα μας... έλειψε από την παρέλαση. Τα συμπαθή αδέσποτα τετράποδα. Λέτε η λύση στο θέμα των αδέσποτων είναι η συνεχόμενη βροχή, για να κουρνιάζουν κάπου που δεν βρέχονται;

***


Πλάι - πλάι κάθισαν στο μπροστινό μέρος της εξέδρας ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης (ο οποίος βάσει του πρωτοκόλλου, εφόσον η κυβέρνηση δεν στείλει εκπρόσωπο - όπως και έγινε για ακόμη μία φορά, είναι ο "πρώτος") και ο Μητροπολίτης Παντελεήμων. Πέρσι τέτοιο καιρό, που πάλι δεν υπήρχε κυβερνητική εκπροσώπηση, είχε καθίσει μπροστά μόνο ο Μητροπολίτης.


Και αφού αναφερόμαστε στο πλάι - πλάι των δύο, επιτρέψτε μας μια παρένθεση. Αυτή η ιστορία με τον διαχωρισμό βάσει φύλου στις εκφωνήσεις πανηγυρικών πότε θα σταματήσει; Οι άντρες εντός ναού, οι γυναίκες εκτός. Ή θα εκφωνείται πάντα στο ναό ή πάντα εκτός. Ας παρθεί μια γενναία απόφαση, επιτέλους.


Κλείνοντας την παρένθεση, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στο εγκάρδιο χειροφίλημα της ΣΥΡΙΖΑίας βουλευτίνας στον Μητροπολίτη, παίρνοντας το αντίδωρο στον Αγ. Αντώνιο. Τώρα, τι έλεγε από μέσα του ο Μητροπολίτης ή η Φρόσω Καρασαρλίδου κατά την φάση αυτή, δεν είμαστε σε θέση να το ξέρουμε. Υποθέτουμε, ωστόσο, ότι τρέφουν ειλικρινή αισθήματα αλληλοσεβασμού...

***


Αίσθηση προκάλεσε η παρέλαση μαθητών που κρατούσαν φωτογραφίες στα χέρια τους. Επρόκειτο για μαθητές από την επαρχία Πούσκιν της Αγ. Πετρούπολης, όπου αυτή την περίοδο τιμούν και αυτοί τους νεκρούς τους που έπεσαν αντιστεκόμενοι στην ναζιστική εισβολή στην Σοβιετική Ένωση. Οι μαθητές, όπως κάνουν και στην πατρίδα τους, κρατούσαν φωτογραφίες προγόνων τους, που έπεσαν από το φθινόπωρο του 1941 έως και τον χειμώνα του 1944 στο Λένινγκραντ, σημερινή Αγ. Πετρούπολη.


Οι μαθητές από το Πούσκιν βρίσκονται στη Βέροια στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών με το 4ο ΓΕΛ Βέροιας. Πρόσφατα αντιπροσωπεία του 4ου ΓΕΛ βρέθηκε στο Πούσκιν και, όπως γίνεται αντιληπτό, οι δεσμοί γίνονται όλο και πιο έντονοι.

***
Και του χρόνου!!!




ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη



(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο