Στη Βέροια ο Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης: Μέτρα για τους απολυμένους των "S/M Καρυπίδης" - Επαναλειτουργεί η ΕΝΚΛΩ (βίντεο)


Στην Ημαθία βρέθηκε την Τετάρτη (18/10) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας για την αδήλωτη, υποδηλωμένη και απλήρωτη εργασία, την κατάσταση εργαζομένων των S/M Καρυπίδη – Αρβανιτίδη, την κατάσταση στην ΕΝ. ΚΛΩ και το έργο του υπουργείου σε εργατικά θέματα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση, η "Ομάδα Δράσης Ανέργων Ν. Ημαθίας".

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, το μεσημέρι της Τετάρτης  έδωσε συνέντευξη τύπου, στον πολυχώρο "Εληά"

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις και το έργο του υπουργείου, ο κ. Νεφελούδης για την επικείμενη ανακοίνωση που θα δώσει λύση στο αδιέξοδο δανειοληπτών για εργατικές κατοικίες, αλλά και το νέο πλαίσιο που ισχύει για τα εργα5ικά ατυχήματα.

Μιλώντας για τα "S/M Καρυπίδης", τόνισε ότι είναι περίπτωση παραβατικότητας που υπάρχει στον τομέα της εργασίας και έθεσε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν να είναι τόσοι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο επιχειρηματίας να επενδύει σε άλλες μορφές επιχειρηματικές δράσης.

Είπε ακόμη ότι το υπουργείο βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με την αδήλωτη εργασία, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ΕΝΚΛΩ είπε ότι θέση του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες πτώχευσης, να βγει το ακίνητο σε πλειστηριασμό, ώστε να αναδειχθεί ο νέος επενδυτής για να επαναλειτουργήσει η βιομηχανική μονάδα, με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε. 

Παρέμβαση έκανε στο θέμα αυτό η βουλευτής Ημαθίας, Φρόσω Καρασαρλίδου, λέγοντας ότι σύμφωνα με το σχέδιο, η βιομηχανική μονάδα είναι βιώσιμη, θα ανοίξει θέσεις εργασίας και θα παράξει πλούτο για τον τόπο.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα  του Υπ. Εργασίας.

Δείτε βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου: Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σχόλια γραμμένα σε greeklish ΔΕΝ δημοσιεύονται σε καμία περίπτωση!!!

Για να είναι ευανάγνωστα τα κείμενά σας, παρακαλούμε θερμά να γράφετε ΜΟΝΟ με Ελληνικούς χαρακτήρες και με πεζά γράμματα, με κανονικό τονισμό. Επίσης, καλό θα ήταν να προσέχετε την ορθογραφία σας, για αισθητικούς και πρακτικούς λόγους!

Σχόλια γραμμένα σε greeklish ΔΕΝ δημοσιεύονται σε καμία περίπτωση!!!

Τα ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια δεν τα συνιστούμε και ανά πάσα στιγμή διατηρούμε το δικαίωμα διαγραφής τους, χωρίς καμία επεξήγηση.

Τέλος, κρατήστε σε υψηλό επίπεδο τα σχόλιά σας. Υποτιμητικοί προσωπικοί χαρακτηρισμοί, ύβρεις και άλλες συναφείς αναφορές, δεν τιμούν κανέναν και δεν επιτρέπονται...

Σχόλια γραμμένα σε greeklish ΔΕΝ δημοσιεύονται σε καμία περίπτωση!!!

Από το Blogger.
ga('require', 'GTM-TQCCVZ3');