Δεκάδες αντλήσεις υδάτων και άλλα συμβάντα επιλήφθηκε η Π.Υ. Βέροιας το τελευταίο 48ωρο


ΔΤ από ΠΥ Βέροιας: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας από Ω/17:45΄ της 15/11/2017 μέχρι και Ω/02:30΄ της 17/11/2017  και μετά από έντονη βροχόπτωση στο Δήμο Βέροιας, δέχθηκε σαράντα οκτώ (48) κλήσεις για παροχή βοηθείας.

Ειδικότερα δέχθηκε σαράντα πέντε (45) κλήσεις για άντληση υδάτων, στις είκοσι οκτώ (28) εκ των οποίων  έγιναν ενέργειες άντλησης από την Υπηρεσία μας.

Επίσης η Υπηρεσία μας προέβη σε  έναν απεγκλωβισμό ατόμου από ακινητοποιημένο όχημα στην αγροτική περιοχή της Τ.Κ.Βεργίνας, μια μεταφορά ηλικιωμένου ατόμου με κινητικά προβλήματα εντός της οικίας του στην Τ.Κ.Π.Προδρόμου καθώς και σε μία κοπή δέντρου - απελευθέρωση οδοστρώματος επί τη Ε.Ο. Ραχιάς-Γεωργιανών. 

Για την αντιμετώπιση των αντλήσεων υδάτων  η Υπηρεσία μας, επενέβη με έξι (6) πυρ/κα οχήματα  και δεκαοκτώ (18) άνδρες, ενώ επίσης συνέδραμε ο Δήμος Βέροιας με ένα αγροτικό όχημα με τον οδηγό του για την μεταφορά αντλητικών συγκροτημάτων και με ένα μηχάνημα JCB. Επίσης συνέδραμαν ένας ιδιώτης με ένα JCB και δύο ιδιωτικιά αγροτικά οχήματα για την μεταφορά αντλητικών συγκροτημάτων

Το έργο της αντιμετώπισης των συμβάντων συντόνιζε ο  Διοικητής της Π.Υ.Βέροιας  Επιπυραγός Κουβακάς Αλέξανδρος του Στεφάνου.

Κρίνεται σκόπιμο να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, προς αποφυγή άσκοπης απασχόλησης του τηλεφωνικού κέντρου της Υπηρεσίας με αποτέλεσμα την καθυστέρηση της επέμβασής μας σε πραγματικά συμβάντα, ότι: α) δεν μπορεί να γίνει άντληση υδάτων όταν η  στάθμη τους είναι χαμηλότερη των είκοσι εκατοστών, β) γίνεται άντληση μόνο υδάτινων νερών και όχι ακάθαρτων νερών π.χ από υπερχείλιση βόθρων.

Επίσης η Υπηρεσία επενέβη στις 16/11/2017 και περί Ω/14:50΄με δύο οχήματα και πλήρωμα έξι ατόμων, επί της οδού Ιεραρχών 11, για κατάσβεση πυρκαγιάς σε εγκαταλελειμμένη διώροφη μονοκατοικία άγνωστης ιδιοκτησίας. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν σανιδώματα αυτής σε έκταση περίπου 3 τ.μ. και η πλήρη κατάσβεσή της επήλθε στις 15:10’. Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Ακόμη η Υπηρεσία μας προέβη σε έναν απεγκλωβισμό από ανελκυστήρα.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο