ex-Αιρετικά: Ποινή φυλάκισης 6 μηνών στην τ. Δήμαρχο Βέροιας - Απόλυτη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής


Πρωτόδικη ποινή φυλάκισης 6 μηνών, με 3ετή αναστολή, επιβλήθηκε σήμερα (9/11/2017) από το μονομελές πρωτοδικείο Βέροιας στην τέως Δήμαρχο Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, έπειτα από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου Βέροιας (της δημοτικής περιόδου 2011-2014) Γιάννη Αγγέλογλου, για συκοφαντική δυσφήμηση. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και το σκεπτικό, τελικά, της απόφασης, η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου κατά τη διάρκεια προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τον Απρίλιο του 2014, ανέφερε ότι ο Γιάννης Αγγέλογλου κάθε βδομάδα προβαίνει σε αγωγές και άλλες ενέργειες "εναντίον τους", με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. 

Επειδή, τελικά, δεν πείστηκε το δικαστήριο ότι έκανε κάτι τέτοιο ο Γιάννης Αγγέλογλου, θεώρησε ότι όντως η Χαρούλα Ουσουλτζόγλου έλεγε ανακρίβειες που τον έθιγαν, με αποτέλεσμα να την καταδικάσει στην παραπάνω ποινή, επί της οποίας ασκήθηκε έφεση και θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό.

Πέρα από αυτήν καθ' αυτήν την υπόθεση και την καταγραφή του γεγονότος, έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Σήμερα (9/11/2017) στα δικαστήρια της Βέροιας βρέθηκαν για τον έναν ή τον άλλο λόγο πολλοί αιρετοί (εν ενεργεία και πρώην) του Δήμου Βέροιας, ενώ για την υπόθεση Αγγέλογλου κατά Ουσουλτζόγλου κατέθεσαν οι Βασίλης Γιαννουλάκης (πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας), Λάζαρος Πουλασουχίδης (πρώην δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ουσουλτζόγλου) και Θεόφιλος Κορωνάς (σημερινός αντιδήμαρχος Βέροιας, αιρετός και στην περίοδο δημαρχίας Ουσουλτζόγλου).

Για αυτή την "ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής", η οποία καλά κρατεί και σήμερα, υπάρχουν ευθύνες. Και πολλές από τις ευθύνες έχει και η σημερινή καταδικασμένη πρωτοδίκως Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Διότι και επί δικής της θητείας, τόσο η ίδια, όσο και συνεργάτες της (αιρετοί και μη) προσπάθησαν να λύσουν τις διαφορές τους (με τους δημοσιογράφους επί παραδείγματι), είτε μέσω μηνύσεων ή μέσω κλήσεων στον εισαγγελέα για... παράπονα (μόλις 4 μηνών αντιδήμαρχος ήταν η Βέτα Αρχοντάκη το 2011, όταν πήγε το InVeria.gr στην Εισαγγελέα για να παραπονεθεί για το έργο που επιτελούσαμε, αλλά - τελικά - ο εκφοβισμός δεν πέρασε και με... εισαγγελική άποψη). 

Ο πολιτικός λόγος, είτε προέρχεται από πολιτικά πρόσωπα, είτε από δημοσιογράφους που καλούνται να τους ελέγξουν για το δημόσιο συμφέρον, όχι μόνο δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο εξέτασης στις δικαστικές αίθουσες, αλλά θα έπρεπε οι ίδιοι οι πολιτικοί να απομονώνουν όσους προσφεύγουν σε αυτές. Ωστόσο. πάμπολλες είναι οι προσπάθειες φίμωσης του Τύπου, είτε μέσω του... φιλοτίμου, είτε μέσω απειλών ή, ακόμη, και μηνύσεων. 

Υπό το πρίσμα των παραπάνω, θεωρούμε ότι κακώς η πρώην Δήμαρχος οδηγήθηκε στα δικαστήρια (και τελικά καταδικάστηκε) για κάτι που είπε στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως κακώς η ίδια επέτρεψε (ή ενορχήστρωσε ή ανέχτηκε ή συμμετείχε) ανάλογες διώξεις για δημοσιεύματα, απόψεις, κριτική. 

Δυστυχώς, και η διάδοχη (σημερινή) Δημοτική Αρχή φαίνεται πως βαδίζει στα ίδια χνάρια και, έτσι, όσο αιρετά μέλη διώκουν πολίτες και δημοσιογράφους θα είναι πάντα πιθανό να αντιστραφούν τα δεδομένα και να βρεθούν και οι σημερινοί άρχοντες σε ανάλογη θέση με την πρώην Δήμαρχο. 

Χωρίς καμία διάθεση ρεβανσισμού, κλείνοντας να θυμίσουμε πως "ό,τι κάνει η γίδα στο πουρνάρι, το βρίσκει στο τομάρι", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, ενώ πρέπει πάντα να έχουμε στο νου μας την βιβλική αναφορά που αναφέρει "καθώς θέλετε ίνα ποιώσιν υμίν οι άνθρωποι, και υμείς ποιείτε αυτοίς ομοίως".

Ίσως τότε να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο που έχει πάρει η πολιτική ζωή, με ευθύνη των πρώην, των νυν και των... επόμενων!


Υ.Γ.: Παρά το κλίμα εκφοβισμού που επικρατεί, δεν προτιθέμεθα να καταθέσουμε τις... πένες μας. Ακόμα και αν αυτό μας οδηγεί στα δικαστήρια ή γινόμαστε δέκτες απειλών. Συνεπώς, με κίνδυνο της προσωπικής μας ελευθερίας, της επαγγελματικής και κοινωνικής μας υπόστασης, ακόμα και της σωματικής μας ακεραιότητας, θα συνεχίσουμε. Όσο πάει, όσο αντέξουμε ή όσο... μας έχει ο Θεός καλά!




ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη



(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο