Μπροστάρης στην ίδρυση της «Ελληνικής Ένωσης Καφέ» ο Τάσος Γιάγκογλου


Η ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Ελληνική Ένωση Καφέ" ήταν το επιστέγασμα της προσπάθειας που κατέβαλε εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Ημαθίας και υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου Τάσος Γιάγκογλου. 

Η "Ελληνική Ένωση Καφέ" ήταν το αποτέλεσμα μιας δικής του ιδέας, που προέκυψε μετά από τις διαβουλεύσεις που είχε ο κ. Γιάγκογλου με τους υφυπουργούς Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη (αρχικά) και Κατερίνα Παπανάτσιου στη συνέχεια, σχετικά με το ζήτημα της αναδρομικής φορολόγησης των αποθεμάτων καφέ έτους 2016. Μια απόφαση που έθιγε όλη τη μεταποιητική αλυσίδα του καφέ, δεδομένου ότι στις ελληνικές βιοτεχνίες επεξεργασίας καφέ προέκυπτε επιβολή φόρου της τάξης του 70-100 %, ενώ στις λοιπές κατηγορίες εισαγωγής εμπορίας και διακίνησης τυποποιημένου καφέ επιβολή 15-20%.

Ο κλάδος του καφέ στην Ελλάδα δεν είχε κανέναν φορέα εκπροσώπησης (σύλλογο ή σύνδεσμο) για να αντιπαλέψει τη δυσάρεστη αυτή προοπτική, γεγονός που οδήγησε τον κ. Γιάγκογλου να αναλάβει πανελλαδικά την πρωτοβουλία για την απόσυρσή της. Μετά από συνεχείς και επίμονες επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες (Τρύφωνα Αλεξιάδη, Γιώργο Χουλιαράκη, Κατερίνα Παπανάτσιου και Γιώργο Πιτσιλή -προϊστάμενος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων), ο κ. Γιάγκογλου κατάφερε να επιτύχει την απόσυρση της απόφασης, τεκμηριώνοντας 100% την πρότασή του, με παρουσίαση μάλιστα των αντίστοιχων ισοδύναμων προκειμένου να συμφωνήσουν και οι «Θεσμοί».

Στο πλαίσιο αυτης της επιτυχημένης προσπάθειας γεννήθηκε η ιδέα της σύστασης ενός Πανελλήνιου Φορέα, αξιόπιστου συνομιλητή των Υπουργείων, με διεθνή αναγνώριση, στα πρότυπα των ΣΕΒ, ΣΕΒΕ κ.λπ. Η ιδέα αυτή έγινε πράξη στις 27 Οκτωβρίου 2017 με την υπογραφή του πρακτικού ίδρυσης και του καταστατικού της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Ελληνική Ένωση Καφέ", όπου ο Τάσος Γιάγκογλου συμμετέχει φυσικά στο πρώτο της Διοικητικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις εταιρείες που υποστήριξαν την πρωτοβουλία του κ. Γιάγκογλου, επικρότησαν τις ενέργειες και την ιδέα-όραμα, εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Γιάγκογλου και φυσικά συμμετέχουν στον φορέα είναι η NESTLE, η JACOBS, η COCA COLA 3 EΨΙΛΟΝ, η KAWACOM HELLAS, η CAFETEX, η ATTICA TERRA FOOD, η GLOBAL COFFEE COMPANY HELLAS κ.ά.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο