Τιμήθηκε η μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και τα 120 χρόνια της 1ης Μεραρχίας Πεζικού στη Βέροια


Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων – Απόστρατου / Βετεράνου, η Iη Μεραρχία Πεζικού, διοργάνωσε εκδήλωση στον Χώρο Τεχνών το απόγευμα της Δευτέρας (20 Νοεμβρίου), όπου γιορτάστηκε και η συμπλήρωση των 120 χρόνων από την ίδρυσή της (19 Μαρτίου 1897).

Ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών στη Βέροια παρουσία στρατιωτικών αρχών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Διοικητού Ι Μεραρχίας Πεζικού, Γεώργιου Βύνιου και συνέχισε με μήνυμα 21ης Νοεμβρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πολύπλευρο κοινωνικό έργο που προσφέρει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε όλη την ελληνική επικράτεια, ενισχύοντας τους δεσμούς με την κοινωνία και αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας και κοινωνικής συνοχής (Στρατός Ξηράς).

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την χορωδία του Συλλόγου Βεργίνας “ΑΙΓΕΣ”, την Φιλαρμονική της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας καθώς επίσης και την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.

Ο εορτασμός περιλάμβανε επετειακές ομιλίες από τον Διεθνολόγο καθηγητή Πανεπιστημίιου Θεσσαλονίκης, Σαρηγιαννίδη Μίλτο και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου “ΕΛΔΥΚ '74” Στάικο Αθανάσιο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγινε απονομή αναμνηστικών από τον Διοικητή Ι Μεραρχίας Πεζικού κ. Γεώργιο Βύνιο και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.


Το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου τέλεστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πλ. Ωρολογίου της Βέροιας.

Βίντεο από την εκδήλωση:



Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο