Η επίσημη ανακοίνωση για την πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πατρίδα και πυρκαγιά σε δασική


Δελτίο Τύπου από Π.Υ. Βέροιας: Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας  την 11-12-2017 και περί ώρα 18.05’, κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς εντός κτιρίου  εργοστασιακού συγκροτήματος (πρώην κονσερβοποιία),ιδιοκτησίας Εθνικής Τράπεζας Α.Ε., στη Τ.Κ. Πατρίδας, Δ.Εν. Δοβράς του   Δήμου  Βέροιας.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές μόνο ζημιές.

Για την αντιμετώπιση του συμβάντος  η Υπηρεσία μας επενέβη με πέντε (5) πυροσβεστικά   οχήματα και δώδεκα  (12) άτομα, ενώ στο έργο της συνέδραμαν η Π.Υ. Νάουσας  με ένα (1) όχημα και δύο (2) άτομα , η Π.Υ. Αλεξάνδρειας με ένα (1) όχημα και δύο (2) άτομα  και  η  Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα (1) όχημα και δύο (2) άτομα.

Επίσης συνέδραμε ο Δήμος Βέροιας με μία (1)  υδροφόρα και ένα (1) σκαπτικό μηχάνημα (JCB) ,η Τ.Κ. Πατρίδας με ιδιωτικό σκαπτικό  μηχάνημα (JCB) ,η Εθνική Τράπεζα Α.Ε. με ιδιωτικό φορτωτή, καθώς  και η ΔΕΗ.

Το έργο  της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας Επιπυραγός Κουβακάς  Αλέξανδρος. 

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.  
Επίσης την ίδια ημέρα πραγματοποίησε η Υπηρεσίας μας έναν (1) απεγκλωβισμό  ατόμου   από ανελκυστήρα.

Την 12-12-2017 και περί , ώρα 11:19΄ η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μακεδονίδος για  πυρκαγιά που  εκδηλώθηκε  στην δασική περιοχή «Λιναρίνα», Τ.Κ. Ριζωμάτων, Δ.Εν. Μακεδονίδος του Δήμου Βέροιας.

Για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν ο  ΕΠΣ Μακεδονίδος  με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα και δύο (2) άτομα , καθώς  και με μία (1)   ομάδα   πεζοπόρου τριών (3)  ατόμων , η Π.Υ. Βέροιας με πέντε  (5) πυροσβεστικά  οχήματα  και οκτώ (8) άτομα, καθώς και με μία  (1) ομάδα πεζοπόρου πέντε (5) ατόμων,  ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν η Π.Υ. Νάουσας  με ένα (1)  πυροσβεστικό   όχημα και δύο (2)   άτομα και η  Π.Υ. Γιαννιτσών με ένα (1)  πυροσβεστικό όχημα   και  δύο (2) άτομα. 

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε επίσης  ο Δήμος  Βέροιας με ένα (1) αγροτικό όχημα, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Εν. Ημαθίας με την αποστολή  πεζοπόρου τμήματος τεσσάρων  (4) ατόμων  της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΛΕΦΕΔ), καθώς και ιδιώτες.
    
Στον τόπο του συμβάντος παρευρέθηκε-συνέδραμε Κλιμάκιο  του Δασαρχείου  Βέροιας, ενώ  επίσης η   Δ/νση  Πολιτικής Προστασίας Δήμου Βέροιας   συνέδραμε στην  διατροφή των  πυροσβεστικών υπαλλήλων που επιχείρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Από την έρπουσα πυρκαγιά κάηκαν περίπου τριάντα (30) στρέμματα δάσους και πέντε (5) στρέμματα  χορτολιβαδικής έκτασης .

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 19:05' της 12-12-2017.
Το έργο  της κατάσβεσης συντόνιζε ο Διοικητής της Υπηρεσίας μας Επιπυραγός Κουβακάς   Αλέξανδρος. 

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς ενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Επίσης την ίδια ημέρα πραγματοποίησε η Υπηρεσίας μας έναν (1) απεγκλωβισμό ατόμου από ανελκυστήρα και μία (1) παροχή βοηθείας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο