Γενική Συνέλευση στον κόμβο Κουλούρας έκανε ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας - Τι αποφασίστηκε για το μέλλον των κινητοποιήσεων


Γενική συνέλευση στον κόμβο της Κουλούρας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018 ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, στην οποία τέθηκαν σοβαρά ζητήματα του κλάδου και, στην ουσία, ανοίχτηκε ο δρόμος προς κινητοποιήσεις. 

Μιλώντας στο InVeria.gr ο Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, τόνισε η Γενική Συνέλευση έχει σημειολογικά στον κόμβο και όχι σε κάποια αίθουσα, προκειμένου να ακούσει τα ζητήματα που τους απασχολούν και να τα μεταδώσει, προκειμένου στο άμεσο μέλλον να υπάρξει δυνατή κινητοποιήση. 

Τα προβλήματα που τους απασχολούν εστιάζονται στην μη αποζημίωση από την βροχόπτωση, που δεν φαίνεται να γίνεται, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις από βουλευτές κ.α. και η ζημιά από το εμπάργκο που υφίστανται οι αγρότες τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, οι πρόσθετες επιβαρύνσεις όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ στα αγροκτήματα και οι επιβαρύνσεις όσον αφορά στα περιβαλλοντικά τέλη στην άρδευση, η αύξηση των εισφορών του ΕΦΚΑ, καθώς συζητιέται οι εισφορές να συνδεθούν και με τον τζίρο, αλλά και η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει ηλεκτρονικές κατασχέσεις για οφειλές πάνω από 500 ευρώ χρέη προς την εφορία, είναι ζητήματα που απασχολούν και έχουν θορυβήσει έντονα τον αγροτικό κόσμο.

"Δεν υπάρχει αγρότης που να μην χρωστάει πάνω από 500 ευρώ στην εφορία. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα χάνουμε ένας - ένας τα περιουσιακά μας στοιχεία;", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο. 

Τα θέματα που τέθηκαν στην Γενική Συνέλευση και συμφωνήθηκαν, θα τεθούν την ερχόμενη Τρίτη (16/1/2018) στην συνάντηση που θα γίνει στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, ώστε τα θέματα της Ημαθίας να ενσωματωθούν στον βασικό κορμό των αιτημάτων που θα προκύψει.

Όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές αποφάσεις, ωστόσο φαίνεται πως κατευθύνονται προς δυναμικές κινητοποιήσεις. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο