Η Βέροια τιμά τον Πολιούχο της Αγ. Αντωνίο το Νέο (φώτο)


Κατά το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Οσίου Αντωνίου του Νέου, Πολιούχου Βεροίας.

Όπως κάθε χρόνο με τον όσιο Αντώνιο συμπανηγύρισε και η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Παντανάσσης από την Νάουσα, σύμφωνα με το έθος που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ συλλειτούργησαν οι  Μητροπολίτες Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο  Επίσκοπος Άρτζις κ. Βίκτωρ, από την Εκκλησία της Ουκρανίας, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και ο οικείος Ποιμενάρχης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, ενώ παρέστησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Γεώργιος Βύνιος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας Χρήστος Σιμούλης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας επιπυραγός Αλέξανδρος Κουβακάς, ο πολιτευτής της ΝΔ Τάσος Μπαρτζώκας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.

Μετά τη θεία Λειτουργία εψάλησαν τα εγκώμια του Οσίου Αντωνίου και πραγματοπείται λιτανεία των ιερών λειψάνων και της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας, από τη Νάουσα, σε κεντρικούς δρόμους της Βέροιας.

















Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο