Οικοδόμοι Βέροιας: Η απεργία στο στόχαστρο


ΔΤ: Το έργο που άρχισαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων,  ο πόλεμος κατά των συνδικάτων  και ο εκφοβισμός των εργαζομένων  με την δυσθεώρητη ανεργία, σιγά-σιγά χειρουργικά φέρνουν αποτελέσματα. 

Έρχεται τώρα μεταμφιεσμένη ως αριστερή κυβέρνηση σε ρόλο 5ης φάλαγγας να συνεχίσει  το έργο της αποδόμησης των εργατικών δικαιωμάτων, η απεργία στο στόχαστρο, τώρα μας λένε ότι αφορά τα πρωτοβάθμια σωματεία δηλ θέλουν να σκοτώσουν τα κύτταρα της οργανωμένης πάλης. Επιχείρημα, ότι αυτές οι μικρές μειοψηφίες παρακωλύουν επιχειρηματικές δραστηριότητες και επομένως πονάει δόντι και κόβουν κεφάλι. 

Επειδή ξεχνάμε τα αυτονόητα και το κυνήγι γινόταν κάποτε με σφεντόνα πρέπει να θυμηθούμε πώς αρχίσαμε να απαιτούμε και τι καταφέραμε. Πώς κερδήθηκε το 8ωρο,η ασφάλεια, το 5θήμερο,οι συλλογικές συμβάσεις, η σύνταξη, τα νόμιμα συνδικάτα?  

Αυτά είναι μερικά από τα πολλά που κερδήθηκαν, από λίγους, για πολλούς με αίμα και αγώνα διαρκείας. Δεν ακούσαμε από κανέναν εργαζόμενο  να θέλει να επιστρέψει  όλα αυτά που κερδήθηκαν έτσι απλά. Εμείς οι εργαζόμενοι μπαίνοντας στην σαρκοφάγο της ατομικότητας αφήνουμε όλους αυτούς (τους πολιτικούς) να ορίζουν τις ζωές μας. Άλλοτε  φορώντας την προβιά του αριστερού άλλοτε του δεξιού, χωρίς ποτέ να υπολογίζουν  ότι μεγαλύτερη ιδεολογία είναι ο ίδιος  ο άνθρωπος  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο