"‘Όλα τα είχε η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε" (για τις σχολικές εκδρομές...)


ΑΡΘΡΟ: Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ότι οι εκδρομές στο εξωτερικό μαθητών θα επιτρέπονται πλέον μόνο κατόπιν έγκρισης του, ενώ δεν επιτρέπονται οι εκδρομές για εγκεκριμένα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Ο στόχος σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας είναι να μην αδικούνται οι μαθητές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος των εκδρομών αυτών.

Εδώ ας μου επιτραπεί να προσθέσω με αρκετή δόση ειρωνείας την παροιμία εκείνη που λέει «Εδώ ο κόσμος καίγεται και κάτι χτενίζεται». Αλήθεια την κυβέρνηση την έπιασε τώρα ο πόνος για την αδικία που υφίστανται οι φτωχοί μαθητές; Δεν σκέφτηκε ποιος συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτήν; Μήπως η ίδια με τις πολιτικές της; Αλήθεια μόνο σε αυτό αδικούνται οι φτωχοί μαθητές; Δεν αδικούνται που έχουν πολλές φορές ακατάλληλες αίθουσες, ελλείψεις σε καθηγητές και υλικό εκπαίδευσης; Από αυτό βρήκε να ξεκινήσει την εξάλειψη της αδικίας; Αλήθεια πόση υποκρισία και λαϊκισμός. Για να βοηθήσω όμως αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης θα απαριθμήσω μερικές αδικίες ακόμα για να τις εξαλείψει η κυβέρνηση. Παρεμπιπτόντως να αναφέρω ότι έχω και την σύμφωνη γνώμη του φίλου ομοϊδεάτη Κιμ Γιόνγκ Ουν της Βόρειας Κορέας, γιατί τέτοιας έμπνευσης μέτρα μόνο εκεί συναντάς πλέον.

Αδικία πολλοί μαθητές να φορούν επώνυμα ρούχα Τόμι Χίλφινγκερ  κλπ και κάποιοι άλλοι μαθητές να μην μπορούν να φορέσουν. Από εδώ και πέρα όλοι μπλέ ποδιές.

Αδικία πολλοί μαθητές να έχουν ακριβές κομμώσεις και κάποιοι άλλοι όχι. Από εδώ και πέρα όλοι γουλί και φράντζα.

Αδικία πολλοί μαθητές να έχουν δύο και τρία μολύβια και τετράδια. Από εδώ και πέρα όλοι με ένα μολύβι, ένα τετράδιο άντε και μία σβήστρα και ξύστρα.

Αδικία πολλοί μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλητικές δραστηριότητες, ωδεία κλπ. Από εδώ και πέρα κατάργηση των φροντιστηρίων, αθλητικών δραστηριοτήτων κλπ.

Συνιστώ όμως στην κυβέρνηση μη τυχόν και αποπειραθεί να απαγορεύσει τα κινητά τηλέφωνα από τους μαθητές(όσους έχουν την δυνατότητα), γιατί τότε αλλοίμονο της. Θα πέσει την επόμενη ημέρα.
Μωραίνει ο Κύριος oν βούλεται απολέσαι.


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο