Πλέον το Εργοχώρι διεκδικεί και απαιτεί...


Για πρώτη φορά στα χρονικά, οι κάτοικοι της περιοχής του Εργοχωρίου μαζικά (αν και όχι πολύ συντεταγμένα) παραβρέθηκαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και σήκωσαν το ανάστημά τους μπροστά στο απαράδεκτο, για αυτούς, ενδεχόμενο, της κατασκευής μόνιμου οικισμού ΡΟΜΑ στην περιοχή όπου σήμερα υπάρχει ο καταυλισμός. 

Οι ενέργειες της Επιτροπής κατοίκων της περιοχής, υπό τη νομική συμβουλή του δικηγόρου Θωμά Παπαδόπουλου, αλλά και η μαζική προσέλευση του κόσμου στο Δημαρχείο, το απόγευμα της Δευτέρας (15/1), έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα προς την δημοτική αρχή πως οι κάτοικοι δεν θα δεχτούν να γίνει η περιοχή του "οργανωμένο γκέτο" ή νέο "Μενίδι".


Παρά τις μεμονωμένες υπερβολικές συμπεριφορές, οι κάτοικοι με ειρηνικό μεν, αλλά έντονο και σαφή τρόπο έστειλαν πολλαπλά μηνύματα προς τον Δήμο. Έχει την υποχρέωση όντως να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό. Όχι απλά να μην κάνει μια νέα συνοικία με 15 - 20 οικίσκους, αλλά να απομακρύνει τον υπάρχοντα καταυλισμό, όπως για χρόνια ο Δήμος, ως θεσμός, υπόσχεται να πράξει και δεν το τηρεί. 

Πλέον, εφόσον κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να... ανακατέψουν το θέμα, δεν αρκεί η μη λύση. Πλέον, ο κόσμος που ξεσηκώθηκε και οργανώνεται συλλογικά έχει κι άλλες απαιτήσεις. Πλέον, διεκδικεί να εφαρμοστεί η πολιτική της ισονομίας, τόσο στο θέμα του καταυλισμού, όσο και σε άλλα ζητήματα, όπως στην οδοποιία, στις υποδομές (πχ παιδικές χαρές, πάρκα), αλλά και στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας. 

Πλέον, η περιοχή του Εργοχωρίου έρχεται στο προσκήνιο. Η περιοχή των 8 σχολικών μονάδων σε ακτίνα 500 μέτρων, η περιοχή με την πιο πρόσφατη και ραγδαία ανοικοδόμηση, η περιοχή με την καλύτερη ρυμοτομία, απαιτεί πλέον ίση αντιμετώπιση. Αρχής γενομένης από το θέμα που η ίδια η Δημοτική Αρχή "σήκωσε", το θέμα του καταυλισμού. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο