ex-Αιρετικά: Το... κοσμικό γεγονός του Επιμελητηρίου Ημαθίας στο... αιρετικό μικροσκόπιο


Ως... κοσμικό γεγονός χαρακτηρίστηκε η δεξίωση που παρέθεσε το Επιμελητήριο Ημαθίας, με αφορμή την κοπή της Πίτας του.

- Το όλο σκηνικό, με τις ονομαστικές προσκλήσεις σε μέλη της "υψηλής κοινωνίας", πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, η σαγκριά στην υποδοχή, το μενού, η υποδοχή, όλα έδειχναν ένα καλά οργανωμένο... gala, ασυνήθιστο για τα δεδομένα της Ημαθίας, ιδίως τα τελευταία χρόνια. 


- Οικοδεσπότης ο Γιώργος Μπίκας, ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, ενώ ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες του Απόστολου Τζιτζικώστα, Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας (ο οποίος μέσα σε 48 ώρες βρέθηκε σε 3 εκδηλώσεις στην Ημαθία) και του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελήτηρίων Ελλάδας και Προέδρου του ΕΒΕ Αθηνών Κωνσταντίνου Μίχαλου

- Έξω από την αίθουσα της δεξίωσης, στο ξενοδοχείο ΑΙΓΕΣ Μέλαθρον, στήθηκε και banner με τα λογότυπα του Επιμελητηρίου, όπου έγιναν... φωτογραφίσεις μερικών από τους παρισταμένους. Αν είχαμε και κόκκινο χαλί, θα πλησιάζαμε σε... οσκαρικά πρότυπα!

- Κάθε τραπέζι και μια... ιστορία. Το κεντρικό τραπέζι, με όλους τους επίσημους καλεσμένους και τα επιμέρους τραπέζια, όπου τοποθετήθηκαν ομοιογενείς παρέες.


- Εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Ουσουλτζόγλου κάθισε στο πιο απόμακρο τραπέζι.

- Από την άλλη, γέλια και σχόλια προκάλεσε η στάση μιας συζύγου υποψηφίου Δημάρχου, που έπιασε κάποιους δημοσιογράφους και ζητούσε τα... ρέστα αν τυχόν δεν φωτογράφιζαν την παρέα της. 

- Όσον αφορά το σέρβις, μάλλον πήγε με... ιεραρχικό τρόπο, αναλόγως της σειράς. Κάτι σαν... λαός και Κολωνάκι, προφανώς χωρίς ευθύνη των οικοδεσποτών. 

- Στο πλαίσιο των διάφορων επαφών και συναντήσεων, υπήρξαν και μερικές άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Για παράδειγμα, το τετ α τετ του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη και του υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Τάσου Γιάγκογλου υπήρξε ιδιαιτέρως ενδιαφέρον, αλλά το μόνο που μπορούμε να πούμε προς το παρόν είναι ότι εκφράστηκαν και από τις δύο πλευρές κάποιες αλήθειες και πικρίες και φαίνεται πως το κακό κλίμα στις σχέσεις τους θα μπορούσε - υπό προϋποθέσεις - να αρθεί. Προς τιμήν και των δύο (έρχεται και Σαρακοστή, όλα πρέπει να... συγχωρούνται!!!). 

- Από το δείπνο απουσίαζε ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο οποίος - ως παραδοσιακός τύπος κατά πως φαίνεται - τηρεί με σεβασμό το πένθος για την μητέρα του και όλη αυτή την περίοδο δεν παρέστη σε κανέναν χορό. 

- Αντιθέτως, μέσα στην αίθουσα υπήρχαν άτομα που η παρουσία τους (λόγω τραγικών συμβάντων που διαδραματίζονταν στην οικογένειά τους) προκάλεσε σε πολλούς, αν μη τι άλλο, έκπληξη.

- Να πούμε κάτι "άσχετο" με την εκδήλωση, ως παρένθεση. Τις τελευταίες εβδομάδες η τοπική αστυνομία έχει εξαπολύσει "σαφάρι" για τσιγάρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως αναφέρουν πολλοί καταστηματάρχες. Τα πρόστιμα που έχουν πέσει είναι πολλά. Με λίγα λόγια, η Αστυνομία της Βέροιας εφαρμόζει τον νόμο και, όπου παραβιάζεται, επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα. Κλείνει η παρένθεση και ο... νοών νοείτω.


Ο... Θεοφιλέστατος και ο... Μεγαλειότατος Αρχιμανδρίτης



Κλείνοντας, με διάθεση χιούμορ πάντα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προσφώνηση που έγινε από τους Γιώργο Μπίκα και Κωνσταντίνο Μίχαλο προς τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, τον πρωτοσύγκελο της (μια θέση κάτω από τον Μητροπολίτη δηλαδή, αλλά ΟΧΙ μητροπολίτης) π. Αθηναγόρα Μπίρδα. Ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας προσφωνήθηκε "Θεοφιλέστατος", μόνο που αυτή η προσφώνηση δεν λέγεται σε ιερείς, αλλά σε Επισκόπους (Μητροπολίτες χωρίς μητρόπολη δηλαδή, για να γίνει κατανοητό). Η σωστή προσφώνηση είναι "Πανοσιολογιώτατος", αν πρόκειται για άγαμο κληρικό (όπως ο π. Αθηναγόρας),  ή "Αιδεσιμολογιώτατος", αν πρόκειται για έγγαμο.

Με λίγα λόγια, ο π. Αθηναγόρας... αναβαθμίστηκε, οπότε μόνο με χαμόγελα αντιμετωπίστηκε η λάθος προσφώνηση από όσους το κατάλαβαν (ελάχιστοι είναι η αλήθεια, μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης και η πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά).

Το πιο ωραίο της υπόθεσης είναι ότι - όπως μας είπε ο π. Αθηναγόρας - αυτό το λάθος δεν ήταν τίποτα, καθώς τον έχουν προσφωνήσει ακόμα και "Μεγαλειότατο"!!!

Πάντως, ο... γάτος Τζιτζικώστας έχει βρει την καλύτερη λύση για αυτές τις περιπτώσεις, καθώς είναι γεγονός ότι οι τίτλοι και οι προσφωνήσεις στον κλήρο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Οπότε, προσφώνησε τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης ως "άγιο Πατέρα" και... καθάρισε!

ex-Αιρετικά (editorial)
Η στήλη του InVeria.gr που σπάει τα... δόγματα


Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη

(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο