"Κόλλησαν" δεκάδες οχήματα στον δρόμο πριν το Σέλι - Υπόλογη η Π.Ε. Ημαθίας, δεν είναι άμοιροι ευθυνών πολίτες, Δ. Βέροιας και Αστυνομία


Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής (25/2) στο δρόμο προς το Σέλι, καθώς η έντονη χιονόπτωση και ο παγετός έκανε την διέλευση των οχημάτων πολύ δύσκολη. 

Πολλά οχήματα βρέθηκαν εκτός δρόμου, ενώ δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές, με την όλη κατάσταση να ξεκαθαρίζει μετά τις 7 το απόγευμα. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του InVeria.gr, το όλο πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν τον συνοικισμό του Σελίου, όπου είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας δια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (πρώην Νομαρχίας), ενώ στο τμήμα από τον συνοικισμό μέχρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς είχε πέσει από νωρίς αλάτι.

Να σημειωθεί ότι το Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν αγώνες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και πολλά λεωφορεία, μαζί με τα δεκάδες ΙΧ, ήταν στο σημείο και "κόλλησαν" για ώρες. 

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που διαδραματίζονται ανάλογες εικόνες, αλλά θα θέλαμε να είναι η τελευταία φορά, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

α) Κύρια ευθύνη για τον μη καθαρισμό του δρόμου έχει η Π.Ε. Ημαθίας. Όσο δεν μπορεί να έρθει σε συνεννόηση με τον Δήμο Βέροιας, θα πρέπει στο τμήμα μεταξύ των οικισμών να παρεμβαίνει η Περιφέρεια και εντός των οικισμών ο Δήμος. 

β) Ευθύνη έχουν και οι οδηγοί που βρέθηκαν σε χιονοδρομικό κέντρο, σε περίοδο χιονοπτώσεων μάλιστα, χωρίς χιονολάστιχα ή αλυσίδες! Ναι, υπήρξαν και αυτοί, που έκαναν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. 

γ) Η Τροχαία Βέροιας, οι αστυνομικοί της οποίας μπορεί να υπερβάλλουν εαυτόν όταν κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση, θα έπρεπε να λειτουργεί πιο προληπτικά, ώστε να αποφεύγονται - όσο το δυνατόν - ανάλογες εικόνες. Δηλαδή, με εντατικούς ελέγχους όταν υπάρχει περίοδος χιονοπτώσεων θα έπρεπε από την διασταύρωση Σελίου ακόμα να πραγματοποιούν προληπτικούς εντατικούς στα οχήματα για το αν φέρουν χιονολάστιχα ή αντιολισθητικές αλυσίδες. 

δ) Έμμεσα έχει και ο Δήμος Βέροιας τις "ευθύνες" του, καθώς, αν και τυπικά δεν έχει αρμοδιότητα, θα έπρεπε να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες ώστε το σημαντικότερο θέρετρο χειμερινού τουρισμού να μην μένει σε τέτοια κατάσταση. 


Αύριο κιόλας, Κώστας Καλαϊτζίδης (αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας), Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας), Χρήστος Σιμούλης (Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας) και όποιος άλλος μπορεί να συνεισφέρει, πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, να δώσουν τα χέρια και να δεσμευτούν δημόσια προς τους χιλιάδες επισκέπτες της Ημαθίας, αλλά και τους κατοίκους της, πως το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου δεν θα ξαναζήσει τέτοιες εικόνες. 

Μένει να δούμε ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία για αυτή την σύσκεψη...


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο