Ονοματολογικό Σκοπίων, Νεκροτραφεία, πρώην Δικαστήρια, νέοι δικηγόροι Δήμου μεταξύ άλλων στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας


Χωρίς κανένα "ηχηρό" θέμα στην ημερήσια διάταξη και το ενδιαφέρον να παραμένει μόνο στην προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2018.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στις συζητήσεις κυριάρχησε το θέμα του συλλαλητηρίου των Αθηνών, με το Σώμα να εμφανίζεται διχασμένο ως προς τις διαθέσεις του προς αυτό, ενώ σοβαρές αποκλείσεις καταγράφτηκαν στην διοικούσα παράταξη, με τους Βασίλη Λυκοστράτη και Γιώργο Σοφιανίδη να υπεραμύνονται την συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια, την Μαρία Παπαιωάννου να τάσσεται υπέρ τους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο να βρίσκεται στον αντίποδα και να εκφράζει την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα. 

Πέρα από την θέση του ΚΚΕ για το παραπάνω θέμα, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Γιώργος Μελιόπουλος αναφέρθηκε στην έλλειψη χώρου στα κοιμητήρια της Βέροιας, λαμβάνοντας ως απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο ότι το πρόβλημα υπάρχει πολλά χρόνια, ωστόσο ξεκίνησε επί θητείας του μια σοβαρή προσπάθεια για αναζήτηση και νέου χώρου. 

Ο Ζήσης Πατσίκας, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, πέρα από την αναφορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, όπου σχολίασε την πρωταγωνιστική δράση του Δήμου Βέροιας το 1992, σε αντίθεση με τώρα, αναφέρθηκε και στο θέμα του παλιού δικαστικού μεγάρου. Επί του θέματος ο Δήμαρχος σχολίασε ότι καταβάλλονται προσπάθειες, αλλά είναι θέμα της κεντρικής διοίκησης να το παραχωρήσει στο Δήμο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί καταλλήλως και, πρωτίστως, να συντηρηθεί το κτίριο. 

Πρώην βουλευτής ορίστηκε νομικός σύμβουλος στον Δ. Βέροιας


Στην αρχή της συνεδρίασης ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι εδώ και μια εβδομάδα εργάζονται δυο νέοι δικηγόροι ατο Δήμο Βέροιας. Πρόκειται για τον την Αριστούλα Παπαστάμκου και τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Η επιλογή των δύο δικηγόρων που διορίστηκαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Δήμο έγινε με διαγωνισμό. 

Επί τους θέματος έκανε ερώτηση ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Σουμελίδης, ρωτώντας αν έχουν υπάρξει ενστάσεις για τον διορισμό των δύο δικηγόρων, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο