Τι πρέπει να κάνετε για να πετύχει το e-shop σας


Ολοένα και περισσότεροι εγχώριοι επιχειρηματίες επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο, επιδιώκοντας την αύξηση των πωλήσεων και κατ’ επέκταση των κερδών τους.

Την ίδια στιγμή, η εμπιστοσύνη των Ελλήνων καταναλωτών απέναντι στο ηλεκτρονικό εμπόριο αυξάνεται μέρα με τη μέρα, όπως καταδεικνύουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Συνδέσμου Εμπορίου. 

Αν είστε επιχειρηματίας και διαθέτετε e-shop που εμπορεύεται προϊόντα ή παρέχει υπηρεσίες, δείτε γιατί είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με το digital marketing (παρακολουθώντας σεμινάρια marketing) και να αξιοποιείτε τα εργαλεία που σας προσφέρει.

Πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες τα εγχώρια e-shops;

Επτά στους 10 Έλληνες καταναλωτές αναφέρουν πως προτιμούν να ψωνίζουν από τα e-shops καθώς εντοπίζουν πιο συμφέρουσες τιμές σε προϊόντα που τους ενδιαφέρουν και σε υπηρεσίες.

Οι εγχώριοι online καταναλωτές είναι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια και ξοδεύουν 1.300 ευρώ ο καθένας ανά έτος σε ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με τα στοιχεία από πρόσφατη μελέτη του Ελληνικού Συνδέσμου Εμπορίου.

Επιπλέον, 6 στους 10 εγχώριοι καταναλωτές δηλώνουν ότι προτιμούν το Διαδίκτυο καθώς έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών των ηλεκτρονικών καταστημάτων ώστε να πραγματοποιούν όσο το δυνατόν πιο οικονομικές αγορές. 

Οι μισοί μάλιστα, αναφέρουν ακόμη πως αξιοποιούν την ψηφιακή αγορά διότι έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν προϊόντα και υπηρεσίες που διατίθενται αποκλειστικά στο Ίντερνετ.

Οι Έλληνες καταναλωτές που κάνουν αγορές από το Διαδίκτυο, έχοντας πλέον εμπειρία από τα εγχώρια και διεθνή e-shops, σημειώνουν τα 3 πιο ουσιώδη χαρακτηριστικά ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που ενισχύουν την εμπιστοσύνη τους ώστε να προβούν σε αγορά.

Το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ως πιο σημαντικό χαρακτηριστικό να παρέχεται ασφαλής τρόπος πληρωμής από επίσημο φορέα. Το 35% δηλώνει πως είναι πιο πιθανό να επιλέξουν ένα e-shop αν έχει ξεκάθαρους όρους χρήσης και το 32% δίνει βάση στις θετικές κριτικές από άλλους χρήστες.

Γιατί σας συμφέρει να επενδύσετε στο digital marketing

Το σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον επιβάλλει στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο να προσαρμόζονται με γρήγορο ρυθμό στα νέα δεδομένα. Η αξιοποίηση των εργαλείων του Digital Marketing κρίνεται πλέον ως αναγκαία για την επιβίωση και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Τα εργαλεία του Digital Marketing εφόσν αξιοποιούνται με γνώση και στρατηγική δύνανται να συνδράμουν στην αύξηση των πωλήσεων του e-shop και των κερδών σας. Ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης των προϊόντων ή των υπηρεσιών μπορεί να γίνει μέσω της προηγμένης διαφημιστικής πλατφόρμας της Google, Adwords. Παρακολουθώντας σεμινάρια για digital marketing θα μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργείτε αποδοτικές διαφημίσεις, πώς να στοχεύσετε το επιθυμητό καταναλωτικό κοινό, δηλώνοντας τις κατάλληλες λέξεις-κλειδιά στις καμπάνιες σας.

Ένας άλλος, εξαιρετικά αποδοτικός τρόπος για την ανάπτυξη του e-shop σας είναι η χάραξη σωστής στρατηγικής marketing στα δημοφιλή social media. Οι διαφημιστικές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσετε δυνητικούς πελάτες για το e-shop σας με άμεσο και οικονομικό τρόπο. Με τη χρήση των διαθέσιμων εργαλείων μπορείτε να διαφημίσετε σε στοχευμένο κοινό τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, να δημιουργήσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες και να οικοδομήσετε ισχυρή φίρμα.   

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο