"Διάρρηξη / Απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι μου": Μια... γνωστή ιστορία καθημερινότητας στη Βέροια


Περιστατικό απόπειρας διάρρηξης σε οικία, στην περιοχή της Βίλα Βικέλα (κοντά στις εργατικές κατοικίες) μας περιγράφει αναγνώστης μας, το οποίο συνέβη το βράδυ της Πέμπτης (1/3), γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα. 

Σύμφωνα με την περιγραφή, δύο άτομα μικρού αναστήματος, φορώντας φουλ φέις κουκούλες, ο ένας μιλώντας άψογα ελληνικά και ο άλλος σπαστά, προσπάθησαν να παραβιάσουν την είσοδο της οικίας του, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή, καθώς 300 μέτρα μακριά του περίμενε ΙΧ στο οποίο και επιβιβάστηκαν. 

Πρόκειται για ένα περιστατικό, δυστυχώς, κοινότυπο, καθώς, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές, πολλές φορές τα σπίτια πέφτουν θύματα διαρρηκτών. Η αστυνόμευση είναι υποτυπώδης, καθώς είναι αδύνατο τα μερικά περιπολικά που έχουν βάρδια τα βράδια να μπορούν να καλύψουν όλη την πόλη και τα χωριά του Δ. Βέροιας. Τις ημέρες, ειδικά περιοχές εκτός του κέντρου, υπάρχει κάποιες φορές παρουσία της αστυνομίας μέσω των περιπολιών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., το βράδυ όμως οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι. 

Λίγο παραπάνω προσοχή, λοιπόν, στην συγκεκριμένη περιοχή και σε άλλες παρόμοιες (Εργοχώρι, Εργατικές Αγίου Κωνσταντίνου, Πανόραμα, μεμονωμένες οικίες μεταξύ μεγάλων γειτονιών και χωριών), τόσο από τους ίδιους τους κατοίκους, όσο και από την ΕΛ.ΑΣ., που θα ήταν ευχής έργο να στέλνει περιπολικά με αναμμένους φάρους γύρω από την πόλη, ώστε και να σηματοδοτεί την παρουσία της αποτρέποντας τους διαρρήκτες, αλλά και να αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο