Κ. Καραπαναγιωτίδης: Ο Ιβάν Σαββίδης δεν το βάζει κάτω, δεν υποχωρεί και θα είναι αυτός που θα αποκαταστήσει τα πράγματα


Δημόσια δήλωση στήριξης στον Ιβάν Σαββίδη έκανε ο πρώην Νομάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και σημερινός επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης

Η δήλωση: 

Το Ιβάν Σαββίδη έχω την τύχη να τον γνωρίζω προσωπικά από παλιά και πριν ακόμη γίνει ευρύτερα γνωστός στην Ελλάδα. Το θεωρώ τύχη και τιμή ταυτόχρονα, που τον γνώρισα. Και την άποψη που σχημάτισα για τον ίδιο και για την οικογένειά του, δεν μπορεί να την αλλάξει καμία «ατυχία» της στιγμής και κυρίως δεν μπορεί να την αλλάξει κανένα οργανωμένο σχέδιο συκοφάντησης, όσο καλοσχεδιασμένο και αν φαίνεται, όσο ψηλά κι αν φτάνει, όσο ύπουλα κι αν χτυπάει. 

Αυτό δεν είναι μόνο δική μου εκτίμηση, αλλά είναι εκτίμηση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδας, στην Ομογένεια και όχι μόνο. Είναι εκτίμηση για έναν έντιμο και καθαρό άνθρωπο, για έναν άριστο και συνετό οικογενειάρχη, για έναν σύγχρονο και σοβαρό επιχειρηματία, για έναν τραντέλληνα υπερήφανο Πόντιο, για έναν φιλάνθρωπο και ευεργέτη της κοινωνικής προσφοράς, για έναν φλογερό και συνεπή πατριώτη. Όλα αυτά και άλλα τόσα παρόμοια, αποδίδουν τους λόγους για την τεράστια εκτίμηση που έχουμε στον Ιβάν Σαββίδη κι αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει, κανένα χαλκευμένο δελτίο ειδήσεων, κανένα συκοφαντικό δημοσίευμα, καμιά πουλημένη δημοσιογραφία, καμιά δήλωση υποτελών πολιτικών, κανένα διευθυντήριο οργάνωσης και παραγωγής στοχευμένης λασπολογίας.

Και μη διανοηθεί κανείς να αποδώσει τους ισχυρισμούς μου, στη συναισθηματική φόρτιση. Κάθε άλλο. Δεν γράφω κάτω από το πρίσμα του προσωπικού συμφέροντος, καθώς αυτή η παράμετρος δεν μπήκε ποτέ ανάμεσα, στη σχέση μου με τον Ιβάν Σαββίδη. Απλώς διακατέχομαι κι εγώ από μια τεράστια αγανάκτηση, διότι σε λίγο θα χρεώσουν στον Ιβάν Σαββίδη κάθε στραβό αυτής της χώρας. Τους έχουμε ικανούς. Όμως, θα τους πιστέψουμε κιόλας; Όχι βέβαια. Είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψουμε όλους αυτούς, που εδώ και δεκαετίες έμαθαν να μας σερβίρουν το άσπρο για μαύρο, την αποτυχία για επιτυχία, το ψέμα για αλήθεια, τη νύχτα για ημέρα; Αμφιβάλει κανένας ότι υπάρχουν γνωστά τηλεοπτικά κανάλια, ότι υπάρχουν δελτία ειδήσεων, που μόνο αυτό κάνουν; Αμφιβάλλει κανένας ότι υπάρχουν ιστοσελίδες και γνωστές εφημερίδες, που μόνο για αυτό τον λόγο κυκλοφορούν; Όχι βέβαια. Ξέρουμε ότι κάποιοι έχουν για επάγγελμα, να λένε ψέματα και για να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Αμφιβάλλει κανένας ότι κάποιοι «παράγοντες», κάποιοι δημοσιογράφοι, μαζί τους και αρκετοί πολιτικοί, μόνο έτσι λειτουργούν και μόνο έτσι επιβιώνουν; Ταΐζοντας σανό στα πλήθη, εξυπηρετώντας συμφέροντα «αφεντικών» χάριν αδρής «ελεημοσύνης» και λειτουργώντας κατευθυνόμενα, μέσω γνωστών και (δήθεν) άγνωστων οργανωμένων κυκλωμάτων. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτοί χτυπούν τον Ιβάν Σαββίδη.

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς, που αποδείχθηκε ότι περίμεναν από καιρό, μια «στραβή» κίνηση, για να εξαπολύσουν ένα οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Ιβάν Σαββίδη. Τα αίτια είναι προφανή. Ο Ιβάν Σαββίδης χαλάει τα σχέδια της μονοκρατορίας τους, σπάζει τα ολιγοπώλια τους, γκρεμίζει το κατεστημένο τους, τους ξεβολεύει από το άρμεγμα, τσαλακώνει το παντεσπάνι της αθηναϊκής Βαστίλης τους, αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις του ιδιωτικού κράτους τους. Και βέβαια, θέλει να φέρει ξανά, τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα στο προσκήνιο. Αυτοί είναι οι λόγοι για την οργανωμένη σκευωρία κατά του Ιβάν Σαββίδη και σιγά μην τους νοιάζει το ποδόσφαιρο, σιγά μην “σοκαρίστηκαν” από τα γεγονότα της Τούμπας. Μπούρδες.

Όλοι αυτοί, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται, είναι πως θα διατηρήσουν και πως θα ενισχύσουν τα ιδιωτικά συμφέροντά τους. Όταν στα γήπεδα της Αθήνας, γίνονταν πολύ χειρότερα από όσα έγιναν στην Τούμπα (παραδείγματα αναφέρθηκαν πολλά), με οπλισμένους «καπετάνιους», με ξυλοδαρμούς από μπράβους, με μαφιόζικες απειλές, με ανατινάξεις καταστημάτων, όλα τα κάλυπτε μια… «σκόνη», όλοι έκαμναν τις μαριονέτες του βωβού κινηματογράφου, όλοι στέκονταν «τυφλοί» και «κωφάλαλοι». Ούτε κανάλια τα έδειχναν, ούτε εφημερίδες τα έγραφαν, προφανώς επειδή όλοι κινούνταν σε πλαίσια μιας στρατευμένης δημοσιογραφίας και μιας συγκάλυψης γνωστών «προσωπικοτήτων».

Και τώρα ξαφνικά, όλοι αυτοί δηλώνουν «σοκαρισμένοι» και προσποιούνται τις «μωρές παρθένες», οι γελοίοι της προβοκάτσιας και του απύθμενου θράσους. Μας φλομώνουν από υπερβολές, σε υπερθετικό βαθμό, στήνουν τίτλους ειδήσεων, επιστρατεύουν κάθε μέθοδο παραποίησης και προπαγάνδας, με ταϊσμένους κονδυλοφόρους της ξεφτίλας και σε ρυθμούς που όχι μόνο προσβάλουν τη νοημοσύνη μας, αλλά μας αναγκάζουν να σταθούμε απέναντι.

Κι αυτό θα είναι το ολέθριο λάθος τους. Να κάνουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, να θολώσει τόσο από το μέγεθος της λασπολογίας τους, ώστε να τους μισήσει. Ο τρόπος που συκοφαντούν τον Ιβάν Σαββίδη, αρχίζει να προκαλεί μίσος. Κι ένα τέτοιο μίσος μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτους διαχωρισμούς, που τώρα ακούγονται σαν αστείο, αύριο όμως θα τους βρουν μπροστά τους. Θα είναι όμως αργά. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στη ζωή και στο χώρο της αγοράς όπου κινούμαι επαγγελματικά, έμαθα να λέω μόνο την αλήθεια. Το ίδιο κάνω και τώρα. Κι αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορώ να παρακάμψω από την εξέλιξη της υπόθεσης, ούτε όλους αυτούς, που ενώ έχουν ευεργετηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη, σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα. Να ξέρουν ότι η αδιαφορία, είναι συνενοχή. Εκεί θα αξιολογηθούν. Στους συνενόχους ενός μιας μεγάλης σκευωρίας.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, ένα είναι το μόνο θετικό της όλης υπόθεσης: Ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν το βάζει κάτω, δεν υποχωρεί και θα είναι αυτός που θα αποκαταστήσει τα πράγματα.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι πολύ ισχυρός, το αποδεικνύει καθημερινά και μπορεί να τα καταφέρει μόνος του. Έχει μαζί του και όλους εμάς. Όλους εμάς, τους πολλούς, που παραμένουμε δίπλα του, που ενισχύουμε τις δυνάμεις του και στεκόμαστε αδιαπραγμάτευτα στο πλευρό του. Στο κάτω κάτω- κάτω, ο Ιβάν Σαββίδης δεν ήλθε μόνος του. Εμείς του ζητήσαμε να έλθει κι εμείς τον προσκαλέσαμε να δραστηριοποιηθεί στον τόπο μας. Εμείς όλοι δεν θα τον αφήσουμε να φύγει, όσο κι αυτός είναι ο βασικός στόχος, όλης της σκευωρίας που στήθηκε εναντίον του. Μπορούμε να το κάνουμε, θα το κάνουμε και του δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. 

Ο Ιβάν Σαββίδης το μόνο που πρέπει να κάνει, είναι να δει ποιους έχει σήμερα γύρω του. Θα χρειαστεί μια τέτοια «καταγραφή», διότι πάντα μετά από έναν Γολγοθά, ακολουθεί μια λαμπρή Ανάσταση.

Κώστας Καραπαναγιωτίδης
πρ. Νομάρχης και πρ. Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο