Έρευνα για πειθαρχικά παραπτώματα υπαλλήλων στην ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας προανήγγειλε ο Λ. Ακριβόπουλος απαντώντας σε τοποθέτηση του Γ. Κάκαρη


Ένα σοβαρό θέμα λειτουργίας - ή, καλύτερα, δυσλειτουργίας - στην ΚΕΠΑ έθιξε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης (φώτο αριστερά), βγάζοντας μάλιστα... είδηση δια στόματος του προέδρου της Επιχείρησης Λεωνίδα Ακριβόπουλου (φώτο δεξιά), ο οποίος, απαντώντας στα όσα είπε ο κ. Κάκαρης, προανήγγειλε ότι θα εξεταστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης αν και κατά πόσο υπήρξαν πειθαρχικά παραπτώματα από υπαλλήλους, περί μη ορθής εκτέλεσης των αποφάσεων. 

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Γιώργος Κάκαρης ως γνωστόν διετέλεσε για 8 χρόνια πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας επί Δημαρχίας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου (από το 2007 έως και το 2014) και μάλιστα τον πρώτο 1,5 χρόνο περίπου (2007-2008) ήταν πρόεδρος και της ΔΕΤΟΠΟΚΑ και ακόμα 2,5 περίπου χρόνια (2008 -2010) αντιπρόεδρος της ΚΕΠΑ (όπως μετονομάστηκε η ΔΕΤΟΠΟΚΑ), με πρόεδρο την Χαρούλα Ουσουλτζόγλου.

Ανέφερε, λοιπόν, ο Γιώργος Κάκαρης, στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, τη Δευτέρα  16 Απριλίου 2018, ότι - παρά τις σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ - κάποιοι υπάλληλοι παρατύπως προσπάθησαν να τις αγνοήσουν. Και, επιπλέον, ο Διευθυντής της ΚΕΠΑ, όχι μόνο δεν φρόντισε να εφαρμοστεί η απόφαση, αλλά με άρθρο του στα ΜΜΕ ειρωνεύτηκε, όπως είπε, την απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης. 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κάκαρης ανέφερε: «Καταρχάς, θα ήθελα να συγχαρώ τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Λεωνίδα Ακριβόπουλο, που άλλαξε κάποια πράγματα, προσπάθησε και έβαλε στη σωστή βάση τα πράγματα, όπως έπρεπε να μπουν, όπως να γίνει η συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Δυστυχώς στην πράξη όμως έγινε κάτι διαφορετικό. Κάποιοι συγκεκριμένοι υπάλληλοι -και ξέρουν πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι- κάνανε άλλα από αυτά που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο. Και δεν έφτανε αυτό, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ είχε το θράσος να βγει και να ειρωνευτεί απόφαση και μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Είναι μια κατάσταση που δε μπορεί να συνεχίζεται. Δε μπορεί να υπάρχει τέτοιο θράσος να παίρνονται αποφάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι και ο διευθυντής να μην τις εκτελούν και να ειρωνεύονται. Να καθυβρίζουν την απόφαση και να κάνουν... πλακίτσα. Λεωνίδα σε χαίρομαι αλλά κάποια πράγματα πρέπει να μπουν στη θέση τους».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Λεωνίδας Ακριβόπουλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν προβλήματα στην πολιτική απόφαση της συνεργασίας της ΚΕΠΑ με το ΔΗΠΕΘΕ, τονίζοντας μάλιστα πως αρμοδίως το Δ.Σ. της Επιχείρησης στην οποία προεδρεύει θα επιληφθεί επ' αυτών και θα κινηθούν διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών. Συγκεκριμένα, ο κ. Ακριβόπουλος ανέφερε: «Ακούω τις απόψεις όλων και σέβομαι και την άποψη του κ. Κάκαρη, καθώς ως πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ και του ΔΗΠΕΘΕ έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε μετά από 3 χρόνια να διοργανώσει την Εβδομάδα Θεάτρου σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Στην υλοποίηση της απόφασης υπήρξαν κάποια προβλήματα και κάποια θέματα που δημιουργήθηκαν. Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης θα είναι αρμόδιο στον απολογισμό, να εντοπίσει να κρίνει και να προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, αν χρειάζεται».

Όπως τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε εμείς από τα παραπάνω, στην ΚΕΠΑ συνεχίζει να υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς, όπου οι υπάλληλοι προσπαθούν να επιβάλλουν τις προσωπικές τους επιλογές στους αιρετούς διοικούντες της επιχείρησης. Ενίοτε τα καταφέρνουν, άλλοτε όχι. Πάντως, από ό,τι φαίνεται, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο η... αυτονομία των υπαλλήλων γίνεται προσπάθεια να περιοριστεί. 

Ίσως για αυτό φτάνουν πολλές πληροφορίες σε εμάς ότι ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΠΑ πρόσφατα και πολύ συχνά δεν εκφράζεται ιδιαιτέρως θετικά για τον διάδοχό του. Ίσως φοβάται την σύγκριση, ίσως είναι και κάτι άλλο, πιο βαθύ. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο