Η Μητρόπολη Βεροίας για τον - από Σεβαστείας - Πριγκηπονήσων Δημήτριο


ΔΤ από Μητρόπολη Βεροίας: Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου κατά την χθεσινή συνεδρία της εξέλεξε παμψηφεί για την χηρεύουσα Μητρόπολη Πριγκηποννήσων του Οικουμενικού Θρόνου τον μέχρι πρότινος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σεβάστειας κ. Δημήτριο Κομματά και ταυτόχρονα, κατά τα πατριαρχικά θέσμια, ανύψωσε την εν λόγω επισκοπική έδρα σε γεροντική εν τω προσώπω του Σεβασμιωτάτου κ. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Γέρων Μητροπολίτης Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος διακονεί παιδιόθεν φιλόπονα και φιλότιμα το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχοντας αναλάβει επιτελικές θέσεις του ιερού κέντρου της Ορθοδοξίας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του με αυταπάρνηση και συναίσθηση της υψηλής ευθύνης γι’ αυτό και η εκλογή του και η ανύψωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων σε γεροντική στο πρόσωπό του αποτελεί αναγνώριση και ιδιαίτερη τιμή, κατά τα λεγόμενα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, για την προσφορά του στην Μητέρα Εκκλησία.


Ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος τυγχάνει νεανικός φίλος και συμφοιτητής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος. Υπήρξε ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας στην Βέροια το 1994. Έκτοτε έχει τιμήσει πολλές φορές την επαρχία μας με την αρχιερατική παρουσία του σε ιερές ακολουθίες και τελετές, πανηγύρεις και σημαντικά γεγονότα της τοπικής μας εκκλησίας. Επισκέπτεται κατ’ έτος την Ιερά μας Μητρόπολη και ένεκεν του αδελφικού συνδέσμου με τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας έχει αποκτήσει εν Χριστώ πνευματικούς δεσμούς με το φιλόχριστο λαό της επαρχίας μας.

Ο Ποιμενάρχης, ο κλήρος και ο λαός της Αποστολικής Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας εύχονται εγκαρδίως να είναι πολλά τα έτη του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου και ο Κύριος να του χαρίζει δύναμη και υγεία στην νέα του υψηλή διακονία.
Γραφείο Τύπου
ΙΜΒΝΚ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο