“Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!”: Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Βέροιας (23 - 27/4)


Η Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου» με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, συμμετέχει στην δράση της   Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος  ως μέλος του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών και υλοποιεί το πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» μια δράση γνωριμίας με ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και της χώρας προέλευσης τους.

Η δράση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 προσκαλώντας δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα να συστήσουν αγαπημένους ήρωες που κατοικούν στα βιβλία της διεθνούς παιδικής λογοτεχνίας σε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε βιβλιοθήκη που παίρνει μέρος στη δράση, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει έναν ήρωα ή μία ηρωίδα από μία λίστα με 150 χαρακτήρες που προέρχονται από 50 διαφορετικές χώρες του κόσμου. 

Τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα καλούνται να συγκεντρώσουν στοιχεία για τον ήρωα ή την ηρωίδα, που έχει υιοθετήσει η βιβλιοθήκη της περιοχής τους και να τον συστήσουν στο ευρύ κοινό: Πού κατοικεί; Ποια είναι τα εξωτερικά του χαρακτηριστικά του; Ποια είναι τα κατορθώματα και οι περιπέτειες του; Τι ξέρουμε για την οικογένειά του, τις συνήθειές του, τα όνειρά του; 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ως επικεφαλής του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, θα αναδείξει τους ήρωες της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας, έτσι όπως παρουσιάζονται από τα παιδιά στις βιβλιοθήκες, σε όλη τη χώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018, οι ήρωες θα φιλοξενηθούν στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας και θα συμμετέχουν σε δράσεις και εργαστήρια που οργανώνονται είτε στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είτε στα μηνιαία προγράμματα των Βιβλιοθηκών. Τέλος, θα ταξιδέψουν από Βιβλιοθήκη σε Βιβλιοθήκη για να πρωταγωνιστήσουν σε έναν πρωτότυπο διάλογο μεταξύ ηρώων και ηρωίδων. 

Για περισσότερες πληροφορίες: 
Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr 
facebook @NLGreece 
instagram @national_library_of_greece 
Hashtag: #forEBEr

Πληροφορίες: Δημοτική βιβλιοθήκη ¨Θ. Ζωγιοπούλου» τηλ. 2331024879

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο