Οι εκπαιδευτικοί Π.Ε. Ημαθίας για τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία


ΔΤ: Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας καταδικάζει τις πυραυλικές επιθέσεις στη Συρία από ΗΠΑ-ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ-ΓΑΛΛΙΑ, ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του πολύπαθου συριακού λαού, που ζει εδώ και χρόνια τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς.  Μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, γιατί επιπλέον εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου. 

Για τη χρήση χημικών όπλων που επικαλούνται οι «επιδρομείς», αρμοδιότητα για τη διενέργεια έρευνας, αν και από ποιους έγινε, έχει μόνο ο ΟΗΕ και καμιά κυβέρνηση ή κυβερνήσεις χωριστά. O Ο.Η.Ε. και μόνον αυτός είναι ο μόνος αρμόδιος να διενεργήσει τις έρευνες και να παραπέμψει ενόχους ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για την ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων.

Ο πόλεμος δεν είναι η λύση για το δράμα του συριακού λαού, αλλά θα δημιουργήσει νέα προβλήματα και θα διευρύνει τη σύγκρουση. Είναι  σαφές ότι περιφερειακές δυνάμεις (ΤΟΥΡΚΙΑ-ΙΡΑΝ-ΙΣΡΑΗΛ) αλλά και οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ- με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και την κάλυψη και της Ε.Ε., και της ΡΩΣΙΑΣ, επενδύουν στην στρατηγική της έντασης, προκειμένου να μπορούν να διαπραγματευτούν από θέση ισχύος την εμπλοκή τους στην επόμενη ημέρα της Συρίας. Να μην ξεχνάμε την επιδρομή τουρκικών πολεμικών δυνάμεων κατά Κούρδων στο Αφρίν, που κατά πολλούς θεωρήθηκε << εθνοκάθαρση>>. 

Σήμερα περισσότερα από 13 εκατομμύρια Σύριοι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσά τους 6 εκατομμύρια πρόσφυγες στο εσωτερικό της ρημαγμένης χώρας. Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών και των αγνοουμένων.

Η αύξηση των πολεμικών επιχειρήσεων θα δημιουργήσει νέα κύματα προσφύγων και ξεριζωμένων με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους μας.

Μονόδρομος είναι οι διπλωματικές και ειρηνευτικές πρωτοβουλίες και ο ενεργός ρόλος των διεθνών οργανισμών.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι αναγκαία και επιβεβλημένη η κινητοποίηση του Ελληνικού λαού και των λαών της Ευρώπης για ένα νέο φιλειρηνικό κίνημα. 

Να καταδικάσουμε στο σημείο αυτό τις επιθέσεις των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών σε αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση νεολαίας που εξέφρασαν την εναντίωσή τους ενάντια στον  συνεχιζόμενο πόλεμο.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους μέσα από  συλλογικές- μαζικές διαδικασίες να συμμετέχουν  ενεργά στις φιλειρηνικές κινητοποιήσεις και δράσεις των συνδικάτων. Ανοίγουμε τη συζήτηση στις σχολικές αίθουσες, στους μαθητές μας, στη νέα γενιά, για τις αιτίες και τους κινδύνους των ιμπεριαλιστικών πολέμων που φουντώνουν στη γειτονιά μας. Παίρνουμε πρωτοβουλίες στα σχολεία για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται από τον πόλεμο, για την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης και της αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς.

Όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις -  Ναι στην ειρήνη - Ναι στην Αλληλεγγύη των λαών

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας έμμεση ή άμεση σε οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΥΡΙΝΟΣ   ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ          ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΟΦΙΑ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο